GUDENUS NAPAO HOJPLA: Zbog muslimanskih glasova dozvoljava deljenje Kurana po Beču!
Foto: Dragana Udovicic

Žestoko prozvao gradonačelnika

GUDENUS NAPAO HOJPLA: Zbog muslimanskih glasova dozvoljava deljenje Kurana po Beču!

Austrija -
On je time još jednom pokazao kakva je osoba. Zbog straha da ne izgubi glasove muslimanske zajednice on spokojno posmatra kako Beč i dalje ostaje centar budućih džihadista, izjavio je ljutito Gudenus

BEČ - Johan Gudenus (Johann Gudenus), šef odborničkog kluba Slobodarske partije (FPÖ) u bečkom parlamentu žestoko je napao gradonačelnika Beča Mihaela Hojpla (Michael Häupl, SPÖ), jer ne želi da uvede zabranu javnog deljenja Kurana na ulicama austrijske prestonice. Podsetimo, gradske vlasti Viner Nojštata (Wiener Neustadt) zabranile su javno deljenje besplatnih primeraka svete muslimanske knjige.

"Gradonačelnik Hojpl je već rekao da ovakva zabrana u Beču ne dolazi u obzir. On je time još jednom pokazao kakva je osoba. Zbog straha da ne izgubi glasove muslimanske zajednice on spokojno posmatra kako Beč i dalje ostaje centar budućih džihadista“, izjavio je ljutito Gudenus, istovremeno zahtevajući zabranu besplatnog deljenja Kurana.

Mihael Hojpl (Foto: Beta/AP)
Mihael Hojpl (Foto: Beta/AP)

Viner Nojštat je prvi austrijski grad koji je zabranio deljenje besplatnih primeraka Kurana na ulici. Razlog je veliki broj pritužbi građana u kojima se navodi da ih u pešačkim zonama osobe koje dele Kuran ometaju i uznemiravaju.

"Viner Nojštat je pokazao kako bi Austrija trebalo da se nosi sa islamskim radikalizmom. Ne smemo da damo nimalo prostora islamizmu“, dodao je Gudenus. On zahteva da se konačno uvede kontrola nastavničkih sredstava u muslimanskim školama i vrtićima, jer radikalizacija počinje upravo od najmlađih naraštaja.

"Krajnje je vreme, pogotovo u Beču, da se konačno reaguje. Koliko mladih ljudi će crveno-zeleni (koalicija Socijaldemokrata i Zelenih, prim.aut,) još isporučiti teroristima“, zapitao se Gudenus.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track