(VIDEO) DA VAM DAH ZASTANE: Austrijanac i Nemac hodajući po sajli prešli preko Viktorijinih vodopada
Foto: Printskrin

Podvig

(VIDEO) DA VAM DAH ZASTANE: Austrijanac i Nemac hodajući po sajli prešli preko Viktorijinih vodopada

Austrija -
Kapljice vode su nam smanjivale vidljivost i natapale garderobu, pa je ona sa svakim korakom postajala sve teža, rekao je Klajndl

LONDON - Austrijanac Rajnhard Klajndl (34) i Nemac Lukas Irmler (26) uspeli su da, hodajući po 100 metara dugoj zategnutoj sajli, pređu veličanstvene Viktorijine vodopade u Africi. Za prelazak preko klanca visokog 100 i širokog takođe 100 metara bilo je potrebno oko dve godine svakodnevnih priprema.

"Iako sam već navikao na snežne, kišne i vetrovite vremenske uslove, ovoga puta je bilo prilično teško. Koncetraciju nam nije narušavala samo zaglušujuća buka vodopada, nego i kapljice vode, koje su nam, nošene bočnim vetrom, smanjivale vidljivost i natapale garderobu, pa je ona sa svakim korakom postajala sve teža“, rekao je Klajndl nakon uspešno izvedenog poduhvata.

Viktorijini vodopadi spadaju među najlepše na svetu. Nalaze se na Zambeziju, graničnoj reci između Zambije i Zimbabvea. "Dim koji grmi", kako ih naziva lokalno stanovništo, širok je preko 1,5 kilometara, sa padom od 128 metara.

http://www.youtube.com/watch?v=JpOdsMcsv6M

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track