ZNAJU DA UŽIVAJU: U Beču počela sezona karnevala i balova!
Foto: Printscreen Vienna.at

Poštuju tradiciju

ZNAJU DA UŽIVAJU: U Beču počela sezona karnevala i balova!

Austrija -
Nekoliko hiljada građana centar Beča pretvorili su u ogromnu balsku dvoranu pod otvorenim nebom, sezona karnevala i balova trajaće do 5. marta 2015. godine

BEČ - Centar Beča danas je bio velika plesna dvorana.

U 11.11 u ulici Kertnerštrase, na Grabenu plesom je započela karnevalska sezona (Fasching). Plesači 30 plesnih škola zajedno sa građanima odigrali su najveći kvadril na svetu. U ovom nesvakidašnjem događaju sa dugom tradicijom učestvovalo je nekoliko hiljada građana, koji su centar Beča pretvoriti u ogromnu balsku dvoranu pod otvorenim nebom. Na programu su, osim tradicionalnog kadrila, bili i bečki valcer i galop.

„Raspoloženje i atmosfera na Grabenu iz godine za godinu oduševljava sve prisutne. Zaista je sjajno što naši polaznici svakog novembra mogu da slave u samom centru grada“, objasnila je Karin Lemberger, predsednica Saveza bečkih plesnih škola.

Za sve one koji ne poznaju plesne tehnike kvadrila, valcera i galopa, a želeli su da plešu organizovan je ubrzani kurs. Dvojica plesnih šampiona, Rihard Frencl i Edi Francen, na licu mesta zainteresovanim početnicima objasnili su plesne korake, a dva plesna para su na podijumu pokazivala njihovo pravilno izvođenje.

Ovim spektaklom otvorena je ne samo karnevalska, već i balska sezona u Beču, koja će trajati do 5. marta 2015. godine kada počinje šestonedeljni uskršnji post.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track