UBISTVO ALBANCA U LINCU: Predao se Bosanac Elvedin Rekić, Čečen koji je pucao i dalje u bekstvu!
Foto: LPD OO

Obračun bandi u Austriji

UBISTVO ALBANCA U LINCU: Predao se Bosanac Elvedin Rekić, Čečen koji je pucao i dalje u bekstvu!

Austrija -
Tokom svađe koja je izbila među suprostavljenim grupama Čečen Ahmed Dašajev je izvukao pištolj i iz blizine pucao u glavu Redžepu M., koji je na licu mesta podlegao povredama

LINC - Elvedin Rekić (27), državljanin BiH, jedan od dvojice optuženih za ubistvo Albanca Redžep M. (45), 13. oktobra ispred disko kluba "No Limit" u Lincu, predao se policiji. Rekić je sam pozvao policiju, jer nije više mogao da podnese pritisak, prenosi danas austrijski Javni radio-televizijski servis (ORF).

Prema rečima policije, Rekić ih je nazvao, predstavio se i rekao da želi da se preda, jer više, zbog prevelikog pritiska, ne želi da se skriva. Policajci su Rekića pronašli i uhapsili u stanu njegove majke. Tokom policijskog saslušanja nije otkrio mnogo novih detalja u vezi sa ovim ubistvom.

Policija je još ranije ustanovila da Rekić nije pucao i likvidirao Redžepa M. Osumnjičen za ubistvo je Rekićev prijatelj Čečen Ahmed Dašajev (23), koji se još uvek nalazi u bekstvu.

Podsetimo, Rekić je 13. oktobra uveče parkirao svoj automobil ispred kluba "No Limit“ u Lincu i sms porukom pozvao Albanca Redžepa M. da izađe ispred kluba. Posle nekog vremena iz kluba je, u pratnji četvorice prijatelja, izašao Redžep M. Međutim, i Rekić je imao spremno pojačanje i čim je uvideo da Albanac nije sam, automobilskom sirenom je dao znak svojim prijateljima, koji su se skrivali u obližnjem žbunju i koji su odmah iskočili pred Redžepa M. i njegove prijatelje.

Tokom svađe koja je izbila među suprostavljenim grupama Čečen Ahmed Dašajev je izvukao pištolj i iz blizine pucao u glavu Redžepu M., koji je na licu mesta podlegao povredama. Desetak dana nakon ubistva policija je izdala saopštenje u kome se navodi da ovo ubistvo predstavlja finalni obračun već neko vreme zavađenih stranih klanova, koji deluju na teritoriji Linca.

Prema rečima policije, koje je tada preneo ORF, istragom je utvrđeno da je sukob klanova počeo kada je Naim M. (24), sin ubijenog Redžepa M., pokušao da zavede devojku Elvedina Rekića. Zbog toga je Naimu M. grupa mladića početkom septembra pretila pištoljem. Njegov otac je to shvatio kao napad na čast porodice, pa je hteo da raščisti situaciju. Osim toga, istražitelji naglašavaju da je u celu priču uključena i borba za prevlast na tržišu narkotika.

"Ništa se nije dogodilo slučajno. Redžep M. je želeo da reši probleme svog sina i zbog toga je ubijen“, saopšteno je iz policije desetak dana nakon ubistva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track