ZARATILI U AUSTRIJI: Muslimani posekli raspeće, hrišćani uzvratili svinjskom glavom na džamiji
Foto: Printscreen Oe24.at

Novi verski incident

ZARATILI U AUSTRIJI: Muslimani posekli raspeće, hrišćani uzvratili svinjskom glavom na džamiji

Austrija -
Incident je izazvao ogorčenje i bes turske zajednice u Austriji, a celi slučaj sada iztražuje policija. Uoči Božića jedan musliman je u Donjoj Austriji posekao raspeće u parku ispred svoje kuće

BEČ - Neko je na božićno jutro okačio svinjsku glavu o kvaku ulaznih vrata džamije, koja se nalazi u ulici Damštrase (Dammstraße), u 20. bečkoj opštini.

Fotografiju svinjske glave na vratima džamije koja pripada islamskom udruženju Atib, kao i popratni tekst pod naslovom „Svinjski napad“ prvi je objavio turski portal na nemačkom jeziku Haberžurnal (Haberjournal).

UPOZORENJE, FOTOGRAFIJA UZNEMIRUJUĆEG SADRŽAJA

Ova fotografija je u za veoma kratko vreme veliki broj puta podeljena na Fejsbuku, te je izazvala ogorčenje i bes turske zajednice u Austriji. Celi slučaj sada iztražuje policija. Nedavno je otvaranje ove džamije dovelo do demonstracija i izazvalo nezadovoljstvo stanovnika ove opštine, međutim u međuvremenu je došlo do smirivanja situacije.

Da podsetimo da je uoči Božića Egipćanin muslimanske veroispovesti električnom testerom posekao je i oborio krst sa Isusom Hristom, visok 1,9 metara u parku ispred svoje kuće u mestu Gros Encersdorf u Donjoj Austriji, jer nije želeo da ga gleda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track