KONČITA OTVORILA DUŠU: Volela bih sa Putinom da provedem makar sedam dana!

Intervju za Kurir

KONČITA OTVORILA DUŠU: Volela bih sa Putinom da provedem makar sedam dana!

Austrija -
Ne bih odbila susret sa predsednikom Rusije i želja mi je da saznam kako je to biti Vladimir Putin, rekla je Končita Vurst ovogodišnja pobednica Evrovizija

BEČ - "Volela bih da sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom provedem makar nedelju dana", izjavila je Končita Vurst (Conchita Wurst), austrijska predstavnica i pobednica ovogodišnjeg takmičenja Evrovizije, u intervjuu za austrijski Kurir.

„Jako bih volele da pevam u Rusiji, u kojoj imam mnogo svojih fanova“, izjavila je Končita i dodala da je očigledno da se veliki broj Rusa ne slaže sa odlukama svoje vlade, koja je uskratila brojna prava LGTB zajednici.

„Nikad ne bih odbila susret sa Putinom. Šta više, rado bih s njim provela nedelju dana da bih bolje razumela šta tačno znači biti Vladimir Putin, i saznala kako se nosi sa tolikim teret na svojim plećima! To naravno ne znači da ja odobravam njegove diskriminacione zakone. Po mom mišljenju, ono što Putin najviše želi je poštovanje“, kaže Končita.

Na novinarsko pitanje da li misli da će uspeti da sačuva svoju popularnost i u 2015. godini, Končita je izjavila da po tom pitanju ne oseća pritisak javnosti, nego samo svoj sopstveni, koji je ne koči već gura napred.

„Sve što želim u 2015. godini je da budem srećna. Sigurno bi me rastužila činjenica da više nisam poznata, ali sam sigurna sam da bih već našla neki drugi put ka svojoj sreći“, rekla je ovogodišnja pobednica Evrovizije.

Končita je na kraju intervjua naglasila da je više nego srećna činjenicom da su je mnogi austrijski mediji proglasili za ličnost godine.

„Mnogi su bili protiv mene i mnogi su mi okretali leđa. Međutim, sad se nalazim u situaciji da su me svi prihvatili. Veliki korak napred predstavlja činjenica da je jedna bradata žena proglašena za najvažniju ličnost godine u nekoj zemlji. Lepo je videti da naša društvena prava rastu, ali ipak još uvek postoje jake konzervativne strukture, koje ta prava i dalje osporavaju.“, izjavila je Končita, i dodala da je njena pobeda na Evroviziji bila jasan znak ka ostvarivanju njihovih prava, ali ipak nedovoljan korak ka liberalizaciji celog društva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja