MIKL-LAJTNER: Džihadiste držimo na oku!
Foto: Orf I Printskrin

AUSTRIJA pojačala mere bezbednosti

MIKL-LAJTNER: Džihadiste držimo na oku!

Austrija -
Svako ko je bio u džihadu i vratio se smatra se potencijalnom opasnošću i pod pojačanim je nadzorom Službe za zaštitu državnog poretka, izjavila je ministarka unutrašnjih poslova Johana Mikl-Lajtner

BEČ - Austrijski kancelar Verner Fajman je istakao je da se austrijske snage bezbednosti, povodom terorističkih napada u Francuskoj, nalaze u visokom stepenu pripravnosti. On je sinoć rekao novinarima da se priprema i sastanak nacionalnog saveta bezbednosti.

Prema njegovim rečima, bezbednosne snage su preduzele odgovarajuće mere. Pojačane su mere zaštite pojedinih objekata za koje se pretpostavlja da bi mogli biti meta terorista, pre svega ambasada, jevrejskih škola, sinagoga, a među njima su medijske kuće, ali i zdanja koja imaju vezu sa Francuskom

"Zbog terorističkih napada u Francuskoj, pojačan je nadzor nad povratnicima iz džihada", potvrdila je ministarka unutrašnjih poslova Austrije Johana Mikl-Lajtner.

"Svako ko je bio u džihadu i vratio se smatra se potencijalnom opasnošću i pod pojačanim je nadzorom Službe za zaštitu državnog poretka«, izjavila je ministarka za ORF. Ona je dodala da je oko 170 ljudi iz Austrije otišlo da ratuje na Srednji istok, te da su se neki vratili.

Fajman je za sutra u 16 sati najavio zajednički pomen žrtvama terorizma u Francuskoj na trgu ispred sedišta vlade.Na ovaj skup doći će, kako je saopštio, predstavnici države i verskih zajednica.

„Biće to glas protiv terorizma, a za mir. Uveren sam da su sloboda izražavanja i demokratija snažnije od nasilja“, podvukao je Fajman.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track