Najnovije vesti

GUDENUS: Izbeglice sa Kosova neka traže azil od Amerike koja je odgovorna za njihovo otcepljenje!
Foto: Dragana Udovicic

GUDENUS: Izbeglice sa Kosova neka traže azil od Amerike koja je odgovorna za njihovo otcepljenje!

Austrija
00:00h
Otcepljenje Kosova je bila greška, a najbolji primer nesamoodrživosti Kosova kao samostalne države je upravo veliki broj azilanata, kaže Johan Gudenus predsednik poslaničkog kluba FPÖ u Bečkoj skupštini

BEČ - Johan Gudenus (Johann Gudenus), predsednik poslaničkog kluba Slobodarske partije (FPÖ) u Bečkoj gradskoj skupštini, pita se iz kojih razloga sve veći broj građana beži sa Kosova, kad ono ne predstavlja ni ratnu, a ni kriznu teritoriju. Gudenus takođe naglašava da državljani Kosova treba da traže azil od SAD, jer je upravo Amerika najodgovornija za njegovo otcepljenje.

„SAD ima sada odgovornost da prihvati sve izbeglice sa Kosova, jer je na kraju krajeva upravo Amerika duhovni i stratški otac ove države“, podvukao je Gudenus.

On je takođe dodao da je otcepljenje Kosova, kako se pokazalo, bila greška, a najbolji primer nesamoodrživosti Kosova kao samostalne države je upravo veliki broj azilanata.

Otcepljenje Kosova od matice Srbije je sprovedeno bez narodnog referenduma i samim tim je pogrešno i nepravedno“, ističe Gudenus.

Gudenus dalja naglašava da ako Austrija i dalje bude primala ovoliki broj azilanata, koji samo koriste reč ’azilanti’ da bi ušli na njenu teritoriju, ova republika neće biti u mogućnosti da pruži pomoć onima, kojima je ona zaista i potrebna.

Iz tog razloga je prema njemu još važnije da se ukine šengenski sporazum, da se uvedu rigoroznije granične kontrole, i da ilegalne doseljenike što pre  vraćaju u zermlje odakle su došli. Gudenus se na kraju zapitao zašto je u poslednje vreme došlo do očiglednog porasta broja muslimanskih doseljenika, Čečena, Avganistanaca i Kosovara.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...