PONIŽAVAJUĆE: Kvalitet bazena određuju po broju stranaca na njima!
Foto: AP

Rasizam na bečkom sajtu

PONIŽAVAJUĆE: Kvalitet bazena određuju po broju stranaca na njima!

Austrija -
Terezienbad je ocenjen kao bazen sa “vrlo malo Austrijanca”, a u Hiteldorferbadu poseta zavisi od vremenskog doba, zimi su “pretežno domaći”, a leti ima “puno stranaca”

BEČ - Na internet stranici "Wien konkret" koja se uređuje u Beču već neko vreme objavljuju se izveštaji o "kvalitetu gradskih bazena", a glavni kriterijum za "čistoću" je broj stranaca na njima!

U ovom izveštaju obuhvaćeno je oko 30 bečkih gradskih bazena, pri čemu se često navodi poreklo posetilaca. Na bazenu Grosfeldzidlungbad (Großfeldsiedlungbad) je relativno “pomešano”, dok Floridsdorferbad ima “pola stranaca, pola domaćih”.

Terezienbad je ocenjen kao bazen sa “vrlo malo Austrijanca”, a u Hiteldorferbadu zavisi od vremenskog doba, zimi su “pretežno domaći”, a leti ima “puno stranaca”. Za Amalienbad piše da “i ovde ima koliko- toliko Austrijanaca”. Administratori ovog internet sajta odgovaraju na komentare čitalaca ovako:

“Na svu sreću postoji sloboda mišljenja, kao i žurnalizam. Mi obrađujemo stvari konkretno.”

U udruženju ZARA (Udruženje za hrabrost civila i rada na antirasizmu) kažu da su upoznati sa sadržejima koje objavljuje ova internet stranica, jer im se žalio veliki broj građana. Dina Malandi saopštava da su pokretača sajta već nekoliko puta upozoravali, ali, nažalost ništa se nije promenilo.

Ona nagoveštava da se građani u slučaju kršenja zakona neonacističkim sadržajem na internetu moraju obratiti Ministarstvu za unutrašnje poslove (BMI).

Ovaj sajt nije zvanični sajt gradske vlasti u Beču.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track