OD VULKANIZERA DO MENADŽERA: Pravo lice lidera srpske dijaspore u Beču?!
Foto: Drago Palavra

Hit predstava

OD VULKANIZERA DO MENADŽERA: Pravo lice lidera srpske dijaspore u Beču?!

Austrija -
Nova predstava je svojevrsna parodija na javni i kulturni život Srba u Beču i Austriji i indirektno se odnosi na ovdašnje predstavnike našeg naroda, kaže Darko Markov za Kurir

BEČ - Bečki pisac i glumac Darko Markov ponovo će se bečkoj publici predstaviti u petak, 27. februara pozorišnom predstavom "Od vulkanizera do menadžera“ ("Sumrak u bečkom haustoru 2“). Ovaj pozorišni komad biće izveden u kući kulture "Fabrika kovčega“ (Die Sargfabrik) u Goldšlagštrase 169 (Goldschlagstraße), u 14. bečkoj opštini, sa početkom u 20 sati.

Nakon velikog uspeha prvog dela knjige i pozorišne predstave "Sumrak u bečkom haustoru - Baba Boska“, Darko Markov izdao je i drugi deo knjige, po kojem je nastala i predstava "Od vulkanizera do menadžera“.

Foto: Drago Palavra
Foto: Drago Palavra

"Nova predstava je svojevrsna parodija na javni i kulturni život Srba u Beču i Austriji i indirektno se odnosi na ovdašnje predstavnike našeg naroda“, za Kurir je rekao Markov.

Prema rečima autora, ova predstava, na jedan komičan način, prikazuje Srbe i naše organizacije na jednom javnom skupu, odnosno njihovu neslogu i anomalije u funkcionisanju tih institucija.

"Suština je da se svi ti ’predstavnici’ kriju iza ideje zajedništva i zajedničkog delovanja za opštu dobrobit austrijskih Srba, dok se u pozadini svega, ustvari, nalaze samo lični interesi i samopromocija“, naglašava Markov.

Foto: Drago Palavra
Foto: Drago Palavra

Interesantna je činjenica da je glumačka ekipa, koja nastupa u ovom pozorišnom komadu, sama sebi dala naziv "Diletanti“.

"Namerno smo se tako nazvali kako bi smo preduhitrili dežurne ’dušebrižnike’. Takođe, ovaj naziv smo sebi dodelili i iz ’poštovanja’ prema ’visokim profesionalcima’ kojih je bečka scena prepuna“, kroz osmeh kaže Markov za Kurir.

Predstava "Od vulkanizera do menadžera“ premijerno je prikazana krajem oktobra prošle godine i ovo će joj biti šesto prikazivanje. Ovu predstavu je do sada pogledalo oko 600 ljudi. Prema komentarima publike ova urnebesna komedija zaslužuje da se pogleda i više puta.

Baba Bosku videlo više od 2.000 Bečlija

Pozorišni komad "Sumrak u bečkom haustoru - Baba Boska“ do sada je na bečkoj sceni izveden 25 puta i pogledalo ga je više od 2.000 Bečlija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track