INVAZIJA PRED USKRS: Beč se spremna za navalu prosjaka iz Rumunije!

Policija u pripravnosti

INVAZIJA PRED USKRS: Beč se spremna za navalu prosjaka iz Rumunije!

Austrija -
Planiraju se racije u centru Beča, kao i pojačane kontrole na Našmarktu, velikoj bečkoj zelenoj pijaci i takozvanoj restoranskoj milji

BEČ - Bečka policija sprema se za navalu prosjaka tokom predstojećih uskršnjih praznika, a najveći broj onih koji na ulicama austrijske prestonice traže milostinju dolaze iz Rumunije.

"Nacija se priprema za invaziju prosjaka koji će u Austirju navaliti u vreme uskršnjih praznika", najavljuje i najtiražniji austrijski list Kronen Cajtung.

Posle predbožićnih racija, bečka policija će ponovo sa prosjacima imati znatno više posla pred najveći hrišćanski praznik. Planiraju se racije u centru Beča, kao i pojačane kontrole na Našmarktu (Naschmarkt), velikoj bečkoj zelenoj pijaci i takozvanoj restoranskoj milji.

Češće kontrole biće i u Marijahilferštrase (Mariahilferstraße), najvećoj trgovinskoj ulici u gradu, kao i na nekim drugim punktovima. U Beču će biti lepše vreme i mnogo građana i turista na ulicama, koji su pre Uskrsa voljniji da udele milostinju.

Istovremeno, prosjake čekaju i ljudi iz Kancelarije za hitne mere Gradske uprave Beča. Oni sarađuju sa policijom, koja je u stalnom kontaktu sa kolegama u Rumuniji, odakle se poslednjih godina beleži najveća seoba prosjaka prema Beču.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track