UBISTVO U BIROU ZA ZAPOŠLJAVANJE: Izbo zemljaka kuhinjskim nožem!
Foto: Web-tribune.com

zLOČIN U bEČU

UBISTVO U BIROU ZA ZAPOŠLJAVANJE: Izbo zemljaka kuhinjskim nožem!

Austrija -
Osamnaestogodišnji Avganistanac na pauzi između dva časa nemačkog jezika u bečkom Centru za zapošljavanje ubio je svog sunarodnika (32)

BEČ - Avganistanac (18) je na smrt izbo svog sunarodnika (32) na pauzi između dva časa nemačkog jezika. Ubistvo se dogodilo juče popodne u Obrazovnom centru zavoda za zapošljavanje (ArbeiterMarktService) koji se nalazi u bečkom okrugu Lizing. Osamnaestogodišnjak je pobegao sa mesta zločina, a policija je pronašla krvavi kuhinjski nož kojim je počinjeno ubistvo.

Policija je saopštila da su oba muškarca su avganistanski državljani, koji se poznaju odranije i da sukoji su zajedno pohađali kurs nemačkog jezika koji jem organizovao Centar za zapošljavanje. Svedoci su izjavili da su se oni i ranije često svađali, ali da niko nije očekivao tragičan ishod.

Oni su i u utorak oko 14 sati otišli na pauzu posle časa na prvi sprat zgrade. Svedoci kažu da je rasprava započela još do9k je čas trajao a da su nastavili da se svađaju i posle časa. Mladić je tada izvadio keramički kuhinjski nož i ubo prijatelja više puta u grudi.

Mladić je posle napada bacio nož i pobegao sa lica mesta. Lekari hitne pomoći koji su ubrzo stigli pokušali su da reanimiraju teško povređenog Avganistanca ali je on od zadobijenih povreda preminuo . Policija je uspela da identifikuje napadača koji je još uvek u bekstvu. Nakon obdukcije, telo žrtve biće poslato u Avganistan.

M. Ć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track