ZAR SU TO RODITELJI: Jedno dete ubili od batina, a drugo oslepeli!
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Da li je nesreća mogla da se spreči

ZAR SU TO RODITELJI: Jedno dete ubili od batina, a drugo oslepeli!

Austrija -
Ova porodica iz Klagenfurta je pod nadzorom institucije za pomoć mladima već više od pola godine, izjavila je direktorka ove ustanove Kristine Gašler-Andreaš

KLAGENFURT - Policija je uhapsila oca (23) dvomesečne bebe zbog sumnje da joj je naneo teške povrede zbog kojih je dete umrlo 13. marta. Beba je prošlog utorka u bolnicu dovezena sa teškim potresom mozga, a zbog sumnje da je dete zlostavljano lekari su podneli tužbu. Obavljenja je obdukcija i još uvek se čeka na rezultate sudskog medicinskog veštaka, izjavljuje državna tužiteljka.

Kristine Gašler-Andreaš (Christine Gaschler-Andreasch), direktorka institucije za pomoć mladima (Jugendwohlfahrt) izjavila je da je ova porodica pod njihovim nadzorom već više od pola godine, jer je već bilo problema sa majkom i još jednim njihovim detetom, ali tada nisu uspeli da pribave dovoljno dokaza da su zlostvljali dete.

Roditeljima preminule bebe sudilo se i pre mesec dana u Klagenfurtu, zbog sumnje da su jednogodišnju ćerku, sestru umrle bebe, toliko zlostavljali da je devojčica skoro poptuno oslepela. Suđenje je tada odloženo, a njihovo drugo dete je u međuvremenu preminulo od nanetih povreda.

Na klinici u Kalgenfurtu je do sada zabeleženo 6 slučajeva zlostavljanja male dece, od kojih su tri bebe imale teške povrede. Kako Vladika Volfgang, direktor neurologije i dečije psihijatrije, naglašava da su slučajevi koji dospeju do javnosti samo „vrh ledenog brega“.

M. Ć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track