KONČITI PRETE SMRĆU: To treba obesiti na Dunavski toranj!
Foto: ORF

ZASTRAŠUJUĆE PORUKE

KONČITI PRETE SMRĆU: To treba obesiti na Dunavski toranj!

Austrija -
Na portalu jednog ausutrijskog medija objavljena je pretnja smrću upućena prošlogodišnjoj austrijskoj pobednici Pesme Evrovizije Končiti Vurst

BEČ - Posle dodele najprestižnijih muzičkih nagrada u Austriji „Amadeus mjuzik evord“ (Amadeus Austrian Music Award), za ovu godinu, jedan korisnik interneta je na portalu dnevnih novina Di Prese ostavio preteću poruku Končiti Vurst (Conchita Wurst), prošlogodišnjoj pobednici takmičenja za Pesmu Evrovizije.

„Ljudi "TO’ (Končitu Vurst) treba pronaći i obesiti na Dunavski toranj (Donauturm)“, napiso je nepoznati korisnik na forumu lista Di Prese.

Iako je ovaj komentar veoma brzo uklonjen sa foruma, jedan Končitin fan je uspeo da napravi skrinšot ovog komentara, te je o svome otkriću odmah obavestio i policiju, piše danjašnji Hojte.

„Ukoliko propcenimo da postoji prijava i ozbiljna pretnja, onda će policija pokrenuti istragu pronaći ovog korisnik“, izjavio je portparol policije.

"Stalno dobijam pretnje smrću", izjavila je posle pobede na Evrosongu Končita u svojoj ispovesti austrijskom listu Esterrajh, dodajući da joj u poslednje vreme danonoćno stiže veliki broj poruka punih mržnje.

Protiv kontroverzne austrijske zvezde pokrenuta je prošle godine kampanja i na društvenim mrežama. Fejsbuk stranica "Ne za Končitu“ (Nein zu Conchita) okupila je na desetine hiljada pristalica i tu su se mogli pročitati izjave pune mržnje poput : "Baci se pod voz!“; "Sklonite njega, odnosno nju!“, “Izbacite iz prometa ovu nenormalnu osobu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track