OSTAO BEZ DRUGA: Posle 10 sati pod snegom spasioci izvukli živog samo jednog planinara (23)!
Foto: Kurier.rs

NESREĆA U TIROLSKIM ALPIMA

OSTAO BEZ DRUGA: Posle 10 sati pod snegom spasioci izvukli živog samo jednog planinara (23)!

Austrija -
Kada su ekipe spasilaca stigle do dvadesetsedmogodišnjeg mladića, lekari hitne pomoći mogli su samo da konstatuju smrt, a drugi momak teško povređen nađen je na dubini od oko dva metra

INZBRUK - U lavini u Tirolu poginuo je dvadesetsedmogodišnji Nemac, a njegov drug iz Inzbruka (23) je iako teško povređen čudom preživeo. Njega su posle 10 sati provedenih pod snežnom lavinom spasioci živog izvuki ispod snežnog nanosa. Mladić je smešten u bolnicu gde se oporavlja od povreda.

Dva planinara su se poslednji put javila telefonom oko 11 sati, a kako se do uveč nisu više oglašavali otac Austrijanca je pozvao policiju oko 18.30 i prijavio njihov nestanak. Odmah je započela potraga za mladićima, i iz helikoptera je na nadmorskoj visini od 1,900 metara, primećena sveža lavina kod Sandesalm. Lavina je bila dug 400 metara i 200 metaraširoka. Spasioci su ubrzo locirali gde se nalaze zatrpani mladići počeli sa iskopavanjem..

Nažalost kada su ekipe stigle do dvadesetsedmogodišnjeg mladića lekari hitne pomoći mogli su samo da konstatuju smrt, a drugi momak teško povređen nađen je na dubini od oko dva metra

"Bio je svestan kada smo došli do njega. Pravo je čudo da je preživeo 10 sati zatrpan snegom", rekao je jedan od spasilaca.

Posle operacije spasavanja, mladić je oko 21 h helikopterom prebačen u bolnicu u Insbruku gde su mu sanirane povrede. Kada i kako je tačno došlo do nesreće u Insbruku utvrdiće istraga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track