PALA SRPSKA BAJK MAFIJA: Krali bicikle po Austriji, pa ih prodavali u Srbiji!
Foto: Profimedia

Iza rešetaka

PALA SRPSKA BAJK MAFIJA: Krali bicikle po Austriji, pa ih prodavali u Srbiji!

Austrija -
Petorica Srba, Makedonac i Austrijanac stari između 18 i 38 godina priznali su 392 krađe bicikli i 202 provale podruma

SALCBURG - Kriminalistička policija u Salcburgu uhapsila je bandu sa Balkana, predvođenu srpskim razbojnicima, koja je krala bicikle u Austriji a potom ih prodavala uglavnom u Srbiji i zemljama regiona. Šteta se procenjuje na 526.000 evra.

Serija pljački podruma u Salcburga sada je razjašnjenja, a sedam članova biciklističke mafije sedi u zatvoru.

"Šefovi bande su podučavali razbojništvu odabrane mladiće u Salcburgu i opremali ih alatom za provale. Zatim bi im davali nešto novca pre nego što bi bicikle transportovali za Srbiju'', izavio je glavni istražitelj Kristijan Fogenberger (Christian Voggenberger).

Banda je otkrivena kada je na internetu na prodaju počela da nudi veoma skupe bicikle. Policija je pronašla dokaze i uporedila podatke ukradenih bicikli sa podacima bicikli koje je banda oglašavala. Petorica Srba, Makedonac i Austrijanac stari između 18 i 38 godina sada sede u pritvoru pošto su priznali 392 krađe bicikli i 202 provale podruma.

Podsetimo, u maju 2014. uhapšena su trojica Srba koja su potom potkazala svoje šefove i saučesnke. Za žrtve, ipak, nema nade jer su sve bicikle "utopljene'' na Balkanu, konstatuje austrijska štampa,

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track