STIŽE OLUJA: Austriju će zahvatiti jako nevreme sa gradom!
Foto: Fonet

BIĆE KIŠE

STIŽE OLUJA: Austriju će zahvatiti jako nevreme sa gradom!

Austrija -
Meteorolozi upozoravaju da zbog obilnih padavina u pojedinim regionima može doći do poplava i prodiranja vode u podrume i kuće, kao i do pokretanja klizišta

BEČ - Posle snažnog nevremena koje je pogodilo austrijsku pokrajinu Tirol, gde su jake padavine izazvale veliku štetu, obilne kiše su izazvale nevolje i u Donjoj Austriji. Tamo je prošle noći palo 50 litara po kvadratnom metru. Meteorolozi najavljuju za danas oluje i u drugim delovima Austrije. Oni upozoravaju da se jako nevreme sa kišom i gradom očekuje posebno nа jugu i jugoistoku zemlje.

Očekuje se da će u večernjim satima doći do promene vremena kada se i očekuje oluni vetar praćen grmljаvinom. Meteorološki institut upozorava da će jake padavine sa mogućim gradom zahvatiti pre svegа Tirolsku niziju, u Sаlcburg i Štаjersku. Međutim i u Koruškoj, Burgenlаndu i južnoj Gornjeg i Donjeg Austriji takođe se najavljuje mogućnost ozbiljne oluje sа velikom količinom padavina u krаtkom vremenskom periodu, sа grаdom i olujnim udarima vetra. Upozorava se stanovništvo da zbog obilnih padavina u pojedinim regionima može doći do poplava i prodiranja vode u podrume i kuće, kao i do pokretanja klizišta.

Da podsetimo da je u nedelju uveče snažno nevreme koje je pogodilo austrijsku pokrajinu Tirol izazvalo veliku štetu. Posebno pogođeno bila je opština Selrajntal, gde su meštani više kuća morali biti evakuisani. U Selrajnu se reka Melah izlila iz svog korita i oštetila više kuća, a štetu od nevremena prijavila je i opština Landek.

Kiša je pokrenula više klizišta, koja su se obrušila na puteve, tako da su pojedina mesta gotovo potpuno zatvorena. Klizišta su se obrušila i na Pacnautal na teritoriji opštine Landek, gde je tokom noći oko 100 osoba moralo napustiti svoje kuće, a pojedini putevi u tom regionu bili su blokirani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track