FPÖ SMIRUJE STRASTI: Proterivanje stranaca koji nisu iz susednih zemalja nije stav stranke!
Foto: Wikipedia

OGRADILI SE

FPÖ SMIRUJE STRASTI: Proterivanje stranaca koji nisu iz susednih zemalja nije stav stranke!

Austrija -
Slobodarska partija Austrije ograđuje se od ličnog stava izrečenog od strane jednog našeg člana, koji je zadužen za internet prezentaciju 3. bečke opštine, stoji u saopštenju stranke

BEČ - Slobodarska partija Austrije (FPÖ) oglasila se povodom nedavno objavljene izjave jednog funkcionera njihove stranke "da svi stranci koji legalno borave u Austriji, a nisu iz susednih zemalja odnosno iz tkzv. Krunskih zemalja Austrougarske monarhije, moraju za šest meseci da napuste ovu zemlju" , a koja je izazvala oštre polemike.

"FPÖ se ograđuje od ličnog stava izrečenog od strane jednog našeg člana, koji je zadužen za internet prezentaciju 3. bečke opštine", stoji u saopštenju stranke i dodaje se:

"To nije zvanični program niti stav FPÖ, već privatno mišlčjenje, na koje ima pravo svaki pojedinac, a od kog se mi kao stranka ograđujemo", stoji u kratkom saopštenju koje je potpisao pokrajinski sekretar FPO za Beč Hans- Jerg Jenevajn (Hans-Jörg Jenewein).

Konstantin Dobrilović, predsednik austrijske Hrišćansko-slobodarske platforme
Konstantin Dobrilović, predsednik austrijske Hrišćansko-slobodarske platforme

Konstantin Dobrilović, predsednik austrijske Hrišćansko-slobodarske platforme (CFP),potvrdio je za Kurir da ova sporna izjava lokalnog funkcionera, koji je u međuvremenu i suspendovan sa dužnosti, niko ne predstavlja zvaničan stav Slobodarske partije Austrije.

"Slobodarska partija neće proterivati iz zemlje nikoga ko ima legalan boravak u Austiji i austrijsko državljanstvo, bez obzira na njihovo poreklo, jer to nije u skladu sa zvaničnim program FPÖ" rekao nam je Dobrilović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track