STRADAO PLANINAR: Žena gledala kako joj muž pada u ponor dubok 60 metara!
Foto: Profimedia

Tragedija u Tirolu

STRADAO PLANINAR: Žena gledala kako joj muž pada u ponor dubok 60 metara!

Austrija -
Bernhard je bio iza supruge kada je izgubio oslonac pod nogama. Uspeo je nekoliko sekundi da se drži za sajlu ukucanu u stenu, ali nije izdržao i pao je u ambis

INZBRUK - Austrijanac Bernhard G. (43) poginuo je u nedelju na alpinističkoj trasi Kleml na planini Vilden Kajzer u austrijskom Tirolu, a njegova supruga bila je svedok ove tragedije. Oni su se bez posebne opreme penjali trasom kada se na jednoj opasnoj deonici Berhnard okliznuo i sunovratio u ponor.

Andreas Štojrer, alpinistički stručnjak iz lokalne policije, kazao je za bečki list Kronen Cajtung da je ovaj par već nekoliko puta bio na ovoj alpinističkoj steni, tako da im nije bila nepoznata. Juče ujutru su hteli da pređu njen donji, prilično težak deo i da se vrate na sigrunu planinarsku stazu.

Bernhard je išao iza žene kada je izgubio oslonac pod nogama. Uspeo je nekoliko sekundi da se drži za sajlu ukucnau u stenu, ali nije dugo imao snage i pao je u ponor.

"Najpre je pao na jedan šljunkovit ispust 25-30 metara niže, a odatle još 30 metara dalje u ambis", kaže Štojrer.

Iako u šoku, žena je uspela da se skloni sa stene i izađe na planinarski put. Drugi planinari su pozvali spasioce, ali oni nisu mogli ništa da učine. Par ima dvoje dece.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track