NOVA USLUGA: Austrijska pošta počela dostavu paketa i subotom!
Foto: Post.at

PRATE EVROPSKE TRENDOVE

NOVA USLUGA: Austrijska pošta počela dostavu paketa i subotom!

Austrija -
Ova usluga neće koštati više nego ako se paket šalje ostalim danima, dakle nema dodatnih troškova za pošiljaoce

BEČ - Posle testiranja u šest centara, Austrijska pošta (Österreichische Post) počela je distribuciju paketa i subotom. Do kraja ove godine će se ova usluga proširiti na sve poštanske centre u većim austrijskim gradovima.

Austrijska pošta prati evropski trend, po kojem nacionalna poštanska preduzeća isporučuju pakete i u subotu. Ova usluga ne košta više nego ostalim danima, dakle nema dodatnih troškova za pošiljaoce. Maksimalna težina ostaje 31,5 kilograma po jednom pakovanju.

Austrijska pošta koja više nema monopol na poštanski promet u državi već je godinama akcionarsko preduzeće, ali sa više od 52 odsto akcija u državnom vlasništvu. Peter Umundum, direktor prometa paketima u Austrijskoj pošti, obećava da će njegovo preduzeće nastaviti poboljšavati usluge.

Širiće se mreža poštanskih sandučića za pakete Austrijske pošte, najavljuje Umundum. Kada paket stigne, poštar u sandučić za poštu ostavlja papir sa informacijom o tome, na kojem je napisano u kojem od dva sandučića za pakete se nalazi pošiljka. Na papiru je i magnetski kod kojim se otvara paketni sandučić. Ovo je veoma praktično, jer primalac ne mora u filijalu po paket.

Pored toga, unaprediće se poštanska aplikacija Austrijske pošte za smartfone. Proširiće se i sistem "Same Day Delivery" ("Isporuka istog dana"), pogotovo za prehrambene i druge proizvode koji ne trpe vremenski duža putovanja, poručuje Umundum.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track