Islamisti planiraju da osvoje Austriju do 2020. godine!
Foto: Printscreen Oe24.at

OSVAJAČKI POHOD ISIL

Islamisti planiraju da osvoje Austriju do 2020. godine!

Austrija -
Kada budu osnovali svoj kalifat, okrenuće se protiv celog sveta, jer žele da kontrolišu svet, piše Endrju Hosken, reporter BBC-a

BEČ - ISIL je najavio kako planira da do 2020. godine zauzme i deo Evrope, uključujući i Austriju, zatim sever Afrike te Bliski i Srednji istok sve do granice s Kinom.

Pretpostavlja se da ISIL zasad ima između 50.000 i 250.000 članova i imovinu koja vredi oko dve milijarde funti, s obzirom da kontrolišu polja gasa i nafte u Iraku i Siriji, piše Mirror. ISIL koji je šokirao svojom brutalnošću, osim okrutnih pogubljenja preuzeli su odgovornost i za nekoliko krvavih napada u različitim zemljama. Endrju Hosken, reporter BBC-a kaže kako ISIL želi da zauzme sve što smatra "islamskim svetom".

- Kada budu osnovali svoj kalifat, okrenuće se protiv celog sveta, jer žele da kontrolišu svet - rekao je Hosken, piše Mirror.

ISIL je destabilizovao Siriju, Irak, a sada pokušavaju da destabilizuju Saudijsku Arabiju, Libiju, Tunis. Stručnjake zabrinjava činjenica da bi mogli da razviju hemijsko i nuklearno oružje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track