EKSPLOZIJA U LINCU: Pukao rezervoar sa azotom, radnik (54) odlete  10 metara!
Foto: Printscreen Oe24.at/TZ Oesterreich Lems Florian

NESREĆA NA POSLU

EKSPLOZIJA U LINCU: Pukao rezervoar sa azotom, radnik (54) odlete 10 metara!

Austrija -
Rukovodstvo kompanije "Nufarm" tvrdi da su ispoštovani svi propisi o bezbednosti i da nemanikakve opasnosti ni po građane ni po životnu okolinu

LINC - Jutros je u Lincu došklo do nereće na radu u kojoj je poginu pedesetčetvorogodišnji radnik hemijskog postrojenja poljoprivredno hemijske kompanije "Nufarm".

Radnik (54) se jutros oko pola šest popeo stepenicama na jedan od rezervoara sa azotom, međutim iz za sada nepoznatog razloga došlo je do povišenog pritiska u tanku zbog čega je došlo do eksplozije. Čoveka je od detonacije odbačen i on je pao sa visine od oko deset metara na zemlju. Pri padu zadobio teške povrede opasne po život.

Hemijski kompleks u kom je došlo do eksplozije... Postrojenje Nufarna u Lincu (Foto Printscreen krone.at)
Hemijski kompleks u kom je došlo do eksplozije... Postrojenje Nufarna u Lincu (Foto Printscreen krone.at)

Kolege su mu odmah pružile prvu pomoć, a bolničar je pokušao da ga reanimira. Međutim nesrećni radnik je na licu mesta podlegao povredama. Rukovodstvo kompanije tvrdi da su ispoštovani svi propisi o bezbednosti. Takođe su saopštili da posle ekspolozije nije bilo nikakve opasnosti ni po građane ni po životnu okolinu.

Mesto nesreće odmah je evakuisano i obezbeđeno, a tačan uzrok ove tragedije biće saopšten posle istrage koju sporovodi policija grada Linca. Rođacima i kolegama nastradalog radnika zbog pretrpljenog šoka posle nesreće u pomoć su pritekli pripadnici kriznog interventnog tima.

(V. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track