AUSTRIJSKA MINISTARKA POLICIJE: Sva kriminalna dela azilanata biće zavedena!
Foto: Pt Fb I Pt Orf

Vode statistiku

AUSTRIJSKA MINISTARKA POLICIJE: Sva kriminalna dela azilanata biće zavedena!

Austrija -
BEČ - Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije od ove godine uvelo je novu kategoriju u svojoj statistici o krivičnim delima - krivična dela u izbegličkim smeštajima, rečeno je danas u austrijskom parlamentu

Ministarka unutrašnjih poslova Johana Mikl Lajtner navela je da je uvedena nova kategorija "azil i izbeglički smeštaj", u koju će biti uneta krivična dela počinjena u ustanovama za smeštaj izbeglica. Ona je, odgovarajući na pitanja poslanika u austrijskom parlamentu, rekla da ne postoje podaci o korišćenju simbola Islamske države i parola, kao i seksualnim napadima, silovanjima u izbegličkim smeštajima.

Krivična dela se statistički obuhvataju, kako je objasnila, samo po okruzima, a ne po ustanovama. Ubuduće će biti uvedena nova kategorija, dodala je ona, ističući da su policijske patrole pojačane ispred saveznih ustanova za smeštaj izbeglica.

Što se tiče falsifikovanih dokumenata i pasoša to krivično delo, prema njenim rečima, tiče se pre svga izbeglica i tražioca azila. Mikl-Lajtner je navela i da se, sa 1.decembrom prošle godine, 68 lica sa austrijskim državljanstvom priključilo Islamskoj državi u Iraku i Siriji.

Od tog broja 21 osoba se vratila u Austriju, a o nestalim borcima nema podataka, te postoje naznake da je 13 osoba ubijeno na ratištu. Ukupno je, prema njenim podacima, trenutno 37 državljana Austrije na ratištu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track