AKO TREBA NACRTAĆE IM: Bečki bazeni spremaju odbranu kupača od nasrtljivih migranata!
Foto: Printscreen Osterreich

Priprema za sezonu kupanja

AKO TREBA NACRTAĆE IM: Bečki bazeni spremaju odbranu kupača od nasrtljivih migranata!

Austrija -
BEČ - Posle učestalih napada i seksualnog zlostavljanja posetilaca na bečkim bazenima, od strane migranata i silovanja jednog desetogodišnjaka poreklom iz Srbije, “Bečka kupališta" odlučila su da u saradnji sa policijom grada Beča pojačaju sigurnosne mere i bezbednost kupača

"Ove nove bezbednosne mere i zajednički koncept rada trebalo bi da zaživi do maja kada počinje sezona kupanja“, saopštio je predstavnik Bečkih kupališta u Austriji Martin Kontinski.

Detalji se još uvek razrađuju, a o pojedinim merama se već intezivno raspravlja.

“Razmatramo mogućnost postavljanja sopstvenog obezbeđenje (Securitys) na svim bečkim bazenima“, rekao je Konstinski i dodaje "Na gradsko kupalište Genseheufel (Gänsehäufel) na primer nedeljom u sezoni posećuje 25.000 kupača. Za ovoliki broj postilacaaj potrebno je imati i veliko obezbeđenje, jer sve ostalo bi imalo samo simboličan efekat".

Jedna od mera koje su predložene su i postavljanje znakova upozorenja, podela flajera i drugih oblika komunikacije koji bi na međunarodno razumljiv način ukazali na zabranjeno ponašanje na bazenima i kupalištima. Nešto poput kampanje upozorenja koju je sprovela Koruška na svojim kupalištima. Oni su postavili znake na kojima se migranti upozoravaju da je "Zabranjeno verbalno i fizički seksualno zlostavljati žene bez obzira kako su odevene".

Takođe se planira postavljanje alarmnog sistema koji bi bio povezan sa policijskom stanicom i omogućio njihovo brže delovanje na bazenima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track