(FOTO) NARKO DILERI UŠLI U AUSTIJU SA MIGRANTIMA: Uhapšeno 11 članova dve brutalne bande Alžiraca!
Foto: Printscreen Krone.at/Richard Schmitt

USPEŠNA AKCIJA BEČKE POLICIJE

(FOTO) NARKO DILERI UŠLI U AUSTIJU SA MIGRANTIMA: Uhapšeno 11 članova dve brutalne bande Alžiraca!

Austrija -

BEČ - Policija je zadala težak udarac organizovanoj narko-bandi Alžiraca

Između 27. aprila i 16. maja uhapšeno ukupno 11 osoba koje su pripadale dvema organizacijama „Mostapha“ i „Islam“, a koje su od avgusta 2015. između ostalog distribuirale i drogu i u području bečkog Praterterna.

Uhapšena su 4 pripadnika „Mostapha“ u izbegličkom centru Hernals, a 6 pripadnika „Islama“ prihvatilištu za azilante u Margaretenu. Jedan 38-godišnji pripadnik „Islem“ od ranije je bio u zatvoru.

Foto printscreen krone.at
Foto printscreen krone.at

Banda Alžiraca sa lažnim ispravama doputovala je u Austriju i na osnovu njih zatraže azil. Kako je saopštio portparol Bečke policije Paul Ajdenberger (Paul Eidenberger) dve grupe su na početku radile zajedno, sve dok nije došlo do sukoba oko podele teritorije.

Bande su preprodavale velike količine droge i po 1,5 kilogram nedeljno ( kanabis , ekstazi…) duž pojasa Nusdorfer štrase (Nussdorfer Strasse), Handelskai i Šotenring (Schottenring).Sukob bandi oko teritorija kulminirao krajem aprila kada je mačetom teško povređen na Handelskaju 28-godišnji član bande „Islem“ .

Foto printscreen krone.at
Foto printscreen krone.at

Tada je došlo do sukoba vođa „Mostapha“ 19-godišnjeg Alžirca, koji se inače lažno predstavio kao Tunižanin, odnosno Belgijanac i 23-godišnjeg vođe „Islema“. Pripadnici „Mostapha“ su krenuli mačetama i noževima na suparničku grupu koja je pokušala da se odbrani flašama, ali su se ubrzo razbežali. Jedan pripadnik „ Islema“ koji nije uspeo da pobegne i zadobio je više uboda opasnih po život. On je u bolnici bio u veštačkoj komi 7 dana. Kada se probudio iz kome , bio je jako agresivan i pretio medicinskom osoblju da će ih sve pobiti. Kako se navodi gađao ih je posuđem i noževima jer navodno nije bio zadovoljan medicinskim tretmanom. Muškarca je 9. maja preuzela policija, sedam dana kasnije je i uhapšen.

Foto printscreen krone.at
Foto printscreen krone.at

Tokom istrage utvrđeno je da do sukoba nije došlo zbog pljačke već da se radi o sukobu dve opasne narko bande oko teritorija. Detaljnom istragom policije došlo se do korisnih informacija ,između ostalog i da su uhapšeni članovi bandi poznati i u svojoj domovini takođe po trgovini drogom. Prema izjavi istražitelja pripadnici bandi bili su naoružani noževima i mačetama. Tokom hapšenja zaplenjeno je oko pola kilograma kanabisa manje količine kokaina i ekstazija kao i novac, lažna dokumenta i hladno oružje.

Svi uhapšeni odgovaraće za trgovinu drogom dok se članovi „Islama“ terete i za pokušaj ubistva. Većina njih su priznali krivicu

Prošle godine je banda „Mostapha“ kratko bila neaktivna

Vođa bande koji se tad predstavljao kao Belgijanac je za preprodaju 1.5 kilogram marihuane u oktobru osuđen na sedam meseci zatvora, ali je već u decembru pušten na slobodu. Nakon toga otišao je u Francusku na„porodični odmor“ odakle se ponovo vratio u Austriju, ali ovaj put kao Tunižanin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track