KRVAVI NAPAD U BEČU: Albanac nožem ubio jednog Poljaka a drugog teško ranio!
Foto: Printscreen Krone.at

napadač u bekstvu

KRVAVI NAPAD U BEČU: Albanac nožem ubio jednog Poljaka a drugog teško ranio!

Austrija -

BEČ - U bečkoj opštini Favoriten pred vikend došlo je do oružanog obračuna u kom je jedna osoba ubijena a jedna ranjena.

U sukobu je ubijen 34-godišnji Poljak, a njegov 37-godišnji zemljak je teško povređen, ali se nalazi izvan životne opasnosti. Osumnjičeni napadač Albanac nalazi se u begu.

Nešto posle ponoći u petak došlo je do svađe trojice muškaraca u jednom lokalu u Kvelen ulici ( Quellenstrasse). Prema izjavama svedoka svađa se veoma brzo rasplamsala i tada je još uvek nepoznati počinilac za koga tvrde da je Albanac izvukao nož i izbo dva Poljaka.tridesetčetvorogodišnjak je preminuo 30 minuta nakon napada u kolima hitne pomoći. On je imao najmanje pet uboda, dok je njegov 37-godišnji sunarodnik sa teškim telesnim povredama zbrinut u bolnici.

Osumnjičeni počinilac se nalazi u bekstvu. Na zidu zgrade , u kojoj se nalazi pomenuti lokal uočljivi su tragovi krvi. Napadač je pobegao sa lica mesta i za njim se traga.Vlasnici lokala ujutro su nastavili sa radom odbijajući da daju bilo kakve izjave o tragičnom događaju koji se odigrao u njihovom baru.

„ Policija je uz pomoć svedoka identifikovala počinioca“, naglasio je portparol policije Patrik Majerhof.Inspektori su izvršili pretres stana u bečkoj opštini Floridsdorf , na adresi na kojoj je bio prijavljen pomenuti Albanac, ali je stan već bio prazan. „ Dalja istraga će se bazirati na na sakupljanju informacija sa obližnjih video nadzora“ , rekao je Majerhof. Motiv svađe je i dalje nepoznat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track