BOŽIĆNO ČUDO U BEČU: Dečak (5) kog je pregazio fijaker pobedio smrt!
Foto: Printscreen Krone.at

sve je moguće

BOŽIĆNO ČUDO U BEČU: Dečak (5) kog je pregazio fijaker pobedio smrt!

Austrija -

BEČ - Najgore je prošlo za malog Čeha koji je krajem novembra doživeo tešku nesreću u Beču kad je pao sa fijakera pod točkove.

„Ovo je pravo Božićno čudo“ , izjavio je portparol Udruženja bečkih bolnica.

Petogodišnji Čeh je 26. novembra, došao sa porodicom na vikend u austrijsku prestonicu i tokom vožnje centrom grada pao sa fijakera a a da nesreća bude još veća pregazio ga je zadnjui točak fijakera.Dete je sa teškim povredama opasnim po život dovezen u bolnicu i gd eje zbrinut na intenzivnoj nezi.

Bio je u veštačkoj komi i na aparatima za veštačko disanje. Posle tri nedelje mališan je uspeo da pobedi smrt. Sad se polako oporavlja.Čudo je utoliko veće što su lekari saopštiloi da mališan neće imati nikakvih trajnih oštećenja. Dečak je u svesnom stanju, ali će ostati pod nadzorom lekara, koji ne isključuju još neke dodatne operacije.

Zahvaljujući pozitivnom razvoju i izrazitoj posvećenosti iskusnih dečijih specijalista Bečke Dunav bolnice, dečak će predstojeće Božićne praznike moći da provede kod svojih kuća sa svojom porodicom.

Iz kome se probudio i četvorogodišnjak koji je preživeo pad sa četvrtog sprata

Još jedan četvorogodišnjak je na sreću i porodice i lekara uspeo da se izbori sa teškim povredama koje je zadobio padom sa četvrtog sprata stzana u Beču. Iako lekari nisu davali optimistične prognoze dečak se gotovo u isto vreme kada i mali Čeh probudio iz kome, a ustanovljeno je da ni on nema povrede kičme i da se oporavlja.

K.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track