(VIDEO) ZID PODELIO AUSTRIJSKU VLADU: Varnice u vladajućoj koaliciji, jedni na druge prebacuju krivicu za izgradnju bečke antiterorističke barijere!
Foto: Printscreen Krone.at

ostaju na čistini

(VIDEO) ZID PODELIO AUSTRIJSKU VLADU: Varnice u vladajućoj koaliciji, jedni na druge prebacuju krivicu za izgradnju bečke antiterorističke barijere!

Austrija -

BEČ - Austrijska vlada obustavila je izgradnju anti-terorističkih betonskih blokova ispred sedišta nekoliko državnih institucija, a obe članice vladajuće koalicije negiraju da je ta nepopularna mera bila njihova ideja.

Austrijski kancelar Kristijan Kern odlučio je da prekine sa izgradnjom zida u Beču, nakon što je vlada kritikovana jer nije uspela da obezbedi slične mere zaštite u glavnim turističkim područjima.

Vlada je odustala od izgradnje betonskog zida ispred palate Hofburg, sedišta kancelara i predsednika Austrije, posle brojnih kritika na njen račun zbog odbijanja da postavi takvu opremu u glavnim turističkim oblastima posle terorističkih napada u Španiji u avgustu.

Zid je trebalo da bude visine od 80 santimetara, jednog metra širine, i da se proteže duž istorijskog trga Balhausplac.

foto: Printscreen Krone.at

Mediji i opozicione stranke napali su Vladu kancelara Kristijana Kerna zbog odluke da ne izgradi blokade i u turističkim oblastima, a do tenzija je došlo i izmedju dve članice vladajuće koalicije, pred parlamentarne izbore 15. oktobra.

Austrijski ministar kulture Tomas Drozda iz Socijaldemokratske partije izjavio je da je za anti-terorističku barijeru saznao na Tviteru, dok je ministar unutrašnjih poslova Volfgang Sobotka iz Austrijske narodne partije rekao da su barijeru želele socijaldemokrate.

Kurir.rs/beta

printscreen krone.at

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo zbog čega je stvarno ubijen Arkan! Ubice ekskluzivno govore za Kurir!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track