BEČKI LETNJI KAMP ZA DECU KOJA OSTAJU U GRADU: Austrijska prestonica nudi školarcima za vreme raspusta avanturu, sport, igru i zabavu!
Foto: Foto Eurokom

nova ponuda

BEČKI LETNJI KAMP ZA DECU KOJA OSTAJU U GRADU: Austrijska prestonica nudi školarcima za vreme raspusta avanturu, sport, igru i zabavu!

Austrija -

U bečkom gradskom Odboru za obrazovanje odlučeno je da se izdvoji oko šest miliona evra za realizaciju potpuno nove ponude za decu tokom letnjeg raspusta - „Samer siti kamps“.

Ovim projektom će sledećeg leta biti zbrinuto oko 6.000 dece od 7 do 14 godina čiji roditelji nisu u mogućnosti da im pruže neko putovanje izvan grada.

„Avantura, sport, igra i zabava čine dobar raspust. Sa ovim novim kampom deca će dobiti mogućnost da im leto u Beču ostane u sećanju po lepim doživljajima i novim uzbudljivim iskustvima“, naglašava član gradskog veća za obrazovanje Jirgen Černohorski. „Osim toga ovim poduhvatom ćemo bečkim porodicama znatno olakšati planiranje leta kako organizacijski tako i finansijski“.

foto: Foto Eurokom

Ponuda novog letnjeg kampa važi za svu decu od 7 do 14 godina, koja u Beču žive a koja već nisu zbrinuta tokom leta u nekim drugim kampovima ili boravcima. Prijava počinje krajem februara. Deca mogu tokom leta da budu prijavljena i samo na nekoliko nedelja, a biće zbrinuta celodnevno od 8 do 17 sati.

Troškovi iznose 50 evra nedeljno uključujući zdrav obrok. Program obuhvata i ponudu za decu sa invaliditetom kao i mogućnost da se u okviru „Letnje škole“ dobije dopunska nastava iz nemačkog i engleskog jezika ili matematike.

Od kraja februara 2019. godine na internet-strani letnjeg kampa biće postavljen pregled uz mogućnost prijave.

Kurir.rs/Eurocomm

Foto eurocommpr.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track