Najnovije vesti

CRNI DRUMOVI: Na putevima Austrije poginulo je 410 osoba prošle godine
Foto: Printscreen Krone.at

stradali u saobraćajnim nesrećama

CRNI DRUMOVI: Na putevima Austrije poginulo je 410 osoba prošle godine

Austrija

BEČ - Na putevima kroz Austriju je prošle godine poginulo ukupno 410 osoba, pokazuje statistika Ministarstva unutrašnjih poslova Austrije.

Time je broj žrtava u saobraćaju ostao skoro identičan kao 2018. kada je poginulo 409 osoba, što je bila do sada najmanja brojka od početka vođenja statistike o saobraćajnim žrtvama 1950. godine.

Poređenja radi "najgora" godina po broju žrtava bila je 1972. kada je u saobraćajnim udesima poginulo 2.948 osoba. U pokrajini Burgenland prošle godine poginulo je 33 osoba, i time za 20 više nego 2018. godine.

Porast je zabeležen i u pokrajini Salcburg sa 31 (prošle godine je bilo 27), te i Tirolu 37 (36). U ostalih šest pokrajina broj žrtava je opao.

foto: Printscreen YouTube

Što se žrtava tiče 199 su bili putnici automobila, od kojih tri vozila na električni pogon, 11 putnika kamiona, 78 motociklista, 10 vozača mopeda, 32 biciklista, 68 pešaka, pet vozača traktora, tri vozača radne mašine, dva vozača mikro-skutera, i jedan putnik autobusa.

Glavni uzrok smrtnih saobraćajnih nesreća je nesmotrenost u saobraćaju, a tek potom prevelika brzina, te kršenje prava prvenstva, poštovanje pešaka, i vožnja u pijanom stanju.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen Krone.at

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...