Momačke šnicle sa suvim šljivama
Foto: Shutterstock

Momačke šnicle sa suvim šljivama

Recept dana -

Sastojci♦ 1 kg telećih šnicli (6 komada)♦ 200 g suvih šljiva bez koštice♦ 50 g maslaca♦ 1 kašika sitno seckanog peršuna♦ 2 kašike brašna♦ 3 paradajza iseckana na kockice♦ 3 dl crnog vina♦ 1 glavica crvenog luka♦ so, biberPripremaŠnicle posuti brašnom s jedne strane i peći ih na maslacu na zagrejanom tiganju. Kad lepo porumene, dodati iseckan paradajz i iseckan crni luk, sve to dinstati oko 20 minuta, pa dodati crno vino, suve šljive, so i biber po ukusu te dinstati još 25-30 minuta. Tako pripremljene šnicle servirati s pirinčem, preliti sosom u kom su se dinstale i posuti sitno seckanim peršunom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track