(VIDEO) DUDAKOVIĆ LIKVIDIRAO I SVOJE: Sudbina njegovog zamenika, generala HVO Vlade Šantića još uvek MISTERIJA!
Foto: Youtube/Printscreen

surovo

(VIDEO) DUDAKOVIĆ LIKVIDIRAO I SVOJE: Sudbina njegovog zamenika, generala HVO Vlade Šantića još uvek MISTERIJA!

Bosna i Hercegovina -

General Vlado Šantić, koji je tokom rata komandovao jedinicama HVO na području Bihaća, vodi se kao nestala osoba od 8. marta 1995. godine.

Šantić je poslednji put viđen u večernjim satima u hotelu "Sedra". Odatle su ga odveli pripadnici jedinice kojom je komandovao Hamdija Abdić Tigar, posle čega mu se gubi svaki trag.

Abdić je uhapšen decembra 2017 u Bihaću, a posle njega su privedeni i Dedo Karabegović, Jasmir Topal, Enver Keranović i Ramiz Bajramović. Abdić je posle samo jednog dana u pritvoru pušten na slobodu.

Šantićev sin Duja je javno optužio Dudakovića i Abdića za ubistvo oca, ali je Abdić to demantovao.

"Na istom smo kazanu Vlado i ja jeli i istu smo muku mučili. Ne znam šta se sa njim dogodilo, ne mogu da potvrditi ni da je mrtav niti da je živ jer nema dokaza ni za jedno ni za drugo. Ja ga nisam ubio. Svi su na mene navalili kao budale, sa svih strana me optužuju. Neka dokažu ili neka me ostave na miru", rekao je Abdić.

U vreme Šarićevog nestanka Bihać je bio u potpunom okruženju srpskih snaga, a branile su ga združene snage Armije BiH i HVO-a, kojima su komandovali armijski general Atif Dudaković i Vlado Šantić koji mu je bio zamenik.

Kurir.rs/Dnevno.hr

Foto: YT Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track