Najnovije vesti

GOVEDARICA: Hapšenje Dudakovića stvorilo šansu za pravdu u BiH
Foto: Youtube/Printscreen

GOVEDARICA: Hapšenje Dudakovića stvorilo šansu za pravdu u BiH

Bosna i Hercegovina

Predsednik Srpske demokratske stranke i kandidat za predsednika Republike Srpske Vukota Govedarica pozdravio je hapšenje i privođenje pravdi komandanta "Petog korpusa" Armije BiH Atifa Dudakovića.

"To je dokaz da kada institucije rade svoj posao stručno, profesionalno i odgovorno, uprkos politici i političkim pritiscima, postoji jedna velika šansa za pravdu u zemlji u kojoj živimo", poručio je Govedarica.

 

Govedarica je odao priznanje direktoru Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i njegovim saradnicima, kao i postupajućem tužiocu, koji su, kako je rekao, jako puno uradili na prikupljanju dokaznog materijala kada je u pitanju Atif Dudaković.

"Sa druge strane, primećujem da do sada SIPA nije nešto značajno radila, pa se postavlja pitanje zašto u nekom vremenu koje je iza nas SIPA i Tužilaštvo BiH nisu radile jedan odgovoran posao, kao što to rade danas", naglašava Govedarica.

 

On smatra da hapšenje Atifa Dudakovića treba da pozdravi svaki dobronameran čovek koji živi u ovoj zemlji i koji veruje u istinsko pomirenje verujući, kako kaže, da kažnjavanjem zločina možemo da izgradimo jedan apsolutno mirnodobski ambijent koji zaslužuju ova zemlja i njeni građani.

 

"Očekujem u narednom periodu da će pravosudne institucije odraditi profesionalno i odgovorno posao i da će od strane Suda BiH biti podignuta i prihvaćena optužnica protiv Atifa Dudakovića", zaključio je predsednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica.

 

Kurir.rs/Bh-index.com

Foto: Printscreen/Youtube

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...