GOVADARICA: Sudu BiH politika jača od prava i pravde!
Foto: Youtube/Printscreen

SDS o puštanju Dudakovića

GOVADARICA: Sudu BiH politika jača od prava i pravde!

Bosna i Hercegovina -

BANJALUKA - Predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica izjavio je da je puštanje na slobodu penzionisanog generala Armije BiH Atifa Dudakovića i 12 pripadnika Petog korupsa još jedan dokaz da je u pojedinim ustanovama u BiH politika jača od prava i pravde.

"Za srpske žrtve niko nije odgovarao. One za Sud BiH ne postoje. Sud BiH je odbio predlog Tužilaštva BiH i time poslao jasnu poruku svima koji su se nadali da će pravo i pravda konačno zameniti političke interese", neveo je Govedarica u pisanoj izjavi za medije.

On je ocenio da je odluka Suda BiH da Dudakovića pusti na slobodu sramna i ponižavajuća, navodeći da je "Dudaković odgovoran za masovne zločine - za ubijanje nedužnih civila i uništavanje srpske imovine".

"Dudaković je bez sumnje kriv i on će nekada i nekome odgovarati, ali kada će i kome odgovarati Sud BiH koji se tako lako igra sa srpskim žrtvama. Nadamo se da će Sud BiH u daljem postupku, na temelju prava, a ne na osnovu političkih instrukcija, ustanoviti šta je u ratu Atif Dudaković radio sa srpskim, ali i sa bošnjačkim zarobljenicima", rekao je predsednik SDS-a.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) su u petak ujutro uhapsili Dudaković i još 12 osoba, a Sud BiH ih je juče pustio na slobodu uz mere zabrane, odbacivši predlog Tužilaštva da im se odredi pritvor.

Kurir.rs/Beta

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track