Najnovije vesti

(FOTO) BANJALUČKI STRUČNJAK ZA RATNE ZLOČINE DOBIO UZNEMIRUJUĆI MEJL: Tuzlak zbog Dudakovića pretio Srbima i Srpskoj
Foto: RTRS/Youtube

STRAŠNO

(FOTO) BANJALUČKI STRUČNJAK ZA RATNE ZLOČINE DOBIO UZNEMIRUJUĆI MEJL: Tuzlak zbog Dudakovića pretio Srbima i Srpskoj

Bosna i Hercegovina

Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić dobio je preteće i uvredljivo pismo u kojem mu se poručuje da će Srbi uskoro biti svedoci nastajanja "Republike Bosne" bez entiteta i da u BiH nema ništa srpsko.

Mejl sa porukom "Dudaković heroj" potpisao je izvesni Tuzlak Senad Kunosić, koji kaže da se "8.000 Kojićevih dokaza protiv časnog i viteškog generala Atifa Dudakovića i ostalih 12 bosanskih vitezova preko vikenda istopilo kao mehur od sapunice".

 

Poruka je i da će Srpska "otići na smetlište istorije". Kojić je tim povodom rekao da ga ove pretnje, uvrede i neistine neće ućutkati.

foto: RTRS

 

"Radimo svoj posao redovno, a razne frustracije iz FBiH potvrđuju njihovu želju da nestane srpski narod sa ovih prostora. Ovo ne doživljavam kao ličnu pretnju, već kao pretnju srpskom narodu", rekao je Kojić, koji je i ranije dobijao lične pretnje.

 

On je rekao u vezi s pismom da određene politike iz FBiH uporno pokušavaju da negiraju svaki bošnjački zločin nad Srbima.

 

"Upućuju dopise zvaničnim institucijama u kojima nas optužuju da je Srpska genocidna tvorevina, da će ona ubrzo nestati i da će biti unitarna BiH", rekao je Kojić.

foto: Printscreen YT

On je u kontekstu najnovijeg hapšenja i puštanja na slobodu Dudakovića i saučesnika za zločine u Krajini istakao da je reč o histeriji i pritiscima iz FBiH, gde se osporava sve što se dokaže, dokumentuje i uđe u proces pred pravosuđem BiH.

 

"To je nedopustivo jer širenje takve rasne, nacionalne i verske mržnje ne donosi nikome dobro u BiH, već vodi u njen sunovrat", rekao je Kojić.

On je kazao da će o sadržaju ovog pisma upoznati nadležne organe.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su 27. aprila nekadašnjeg komandanta Petog korpusa takozvane Armije BiH Atifa Dudakovića i još 12 osumnjičenih za ratne zločine nad srpskim civilima i vojnicima na području Krajine.

 

Uhapšenima je na teret stavljen zločin protiv čovečnosti, a Dudakoviću i ratni zločin nad civilima. Period za koji se sumnjiče odnosi se na 1994. i 1995. godinu.

 

Sud BiH je, međutim, odlučio da ih pusti na slobodu, uz određene mere zabrane.

 

Kurir.rs/Tanjug/RTRS
Foto: RTRS/Youtube

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...