Najnovije vesti

UBICA JE ČEKAO U ŽBUNJU, A ONDA SASUO 15 METAKA U ŠIJANA KROZ PROZOR RENDŽ ROVERA: Detalji surove likvidacije u Banjaluci!
Foto: Facebook

VRAĆAO SE SA ŽENOM IZ GRADA

UBICA JE ČEKAO U ŽBUNJU, A ONDA SASUO 15 METAKA U ŠIJANA KROZ PROZOR RENDŽ ROVERA: Detalji surove likvidacije u Banjaluci!

Bosna i Hercegovina

Ubica je u Damira Ostojića, kojeg je sačekao u blizini njegove kuće u Banjaluci, ispalio 15 hitaca iz automatske puške kroz bočno staklo “rendž rovera”, koji je vozio ubijeni.


"Ostojić je bukvalno izrešetan sa više hitaca po celom telu, a dominantne su rane na glavi, grudima i drugim delovima tela. Drugim rečima, žrtva nije imala šanse da preživi napad", otkrio je izvor.

 

Ostojić je pogođen sa više od 10 hitaca i preminuo je na mestu napada, dok je Jošićeva zadobila prostrelne rane gornjih i donjih ekstremiteta, grudnog koša i lica.

 

Na mestu zločina nađeno 15 čaura koje će biti predmet veštačenja, ali nije nađena automatska puška kojom je počinjeno ubistvo.

 

Motiv ubistva za sada nije poznat, a policija još traga za ubicama.

 

"Prema dosadašnjim rezultatima istrage, Ostojić se u trenutku ubistva vraćao kući iz grada sa suprugom Sandrom. Kada je usporio vožnju kako bi iz Kozarske ulice skrenuo u Ulicu Duška Trifunovića, ubica koji je bio sakriven iza drveta prišao je džipu “rendž rover” i ispalio više hitaca na mesto vozača na kojem se nalazio Ostojić. Većina hitaca pogodila je žrtvu, koji je preminuo na mestu ubistva, dok je njegova supruga Sandra Jošić pukom srećom ostala živa i kolima Hitne pomoći prebačena je u bolnicu", ispričao je za Srpskainfo izvor iz istrage.

 

Iz UKC Republike Srpske potvrđeno je da je nakon operacije Sandra Jošić stabilnog zdravstvenog stanja.

 

"Pacijentkinja je primljena sa prostrelnim ranama gornjeg i donjeg ekstremiteta, grudnog koša i lica. Trenutno je stabilnog zdravstvenog stanja", saopštili su jutros iz UKC RS.

 

Izvor iz istrage otkrio je da je Ostojić pogođen u vitalne delove tela, od glave do grudnog koša, te da nije imao šanse da preživi.

 

Uznemireni građani u noći zločina ispričali su da ih je oko ponoći probudilo više pucnjeva.

 

"Čuo sam rafal, izašao na balkon, ali u prvi mah nisam ništa primetio. Tek kasnije sam video policijska vozila pod rotacijom i čuo da je neko ubijen", ispričao je stanar koji je želio da ostane anoniman.

 

Veći broj policijaca koji su bili angažovani na uviđaju obavljao je juče razgovore sa stanarima koji žive u nesporednoj blizini mesta zločina, tragajući za informacijama koje bi pomogle u rasvetljavanju ubistva.

 

Kompletnom istragom mafijaškog ubistva u Banjaluci rukovodi Republičko javno tužilaštvo, a tužilac Svjetlanka Bijelić prisustvovala je uviđaju.

 

Kozarska ulica je nakon ubistva bila u višečasovnoj blokadi, a građani koji stanuju u blizini mesta zločina pri izlasku iz kuća redom su legitimisani, dok je vozilima bio zabranjen prolaz.

 

(Kurir.rs/Srpskainfo)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...