PREDSEDNICA VLADE RS ŽELJKA CVIJANOVIĆ GLASALA U BANJALUCI I PORUČILA: Građani žele mir, prosperitet i razvoj!
Foto: RTRS

izbori u BIH

PREDSEDNICA VLADE RS ŽELJKA CVIJANOVIĆ GLASALA U BANJALUCI I PORUČILA: Građani žele mir, prosperitet i razvoj!

Bosna i Hercegovina -

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsednika Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da očekuje ubedljivu pobedu pojedinačnih kandidata SNSD-a na današnjim izborima, kao i najveći broj mandata u Narodnoj skupštini Srpske i Predstavničkom domu parlamenta BiH.

Cvijanovićeva je istakla da građani žele mir, stabilnost, prosperitet, razvoj i funkcionalnost institucija koje mogu da izvršavaju svoje obaveze.

"S obzirom na to da smo u prethodnom periodu naporno radili, povećavali plate, penzije, socijalna davanja, uvodili neka nova socijalna prava, povećavali agrarni budžet, gradili i radili širom Republike očekujem da će to biti opredeljujuće za naše građane, jer znam koliko očekuju i žele da vide izvjesnost", rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon što je glasala u Školi za osobe sa oštećenim sluhom u Banjaluci.

Ona je naglasila da je sigurna u "veliku pobedu, jer zna da Republika Srpska ide samo sigurnim putem i napreduje svakog dana".

"Pobedili smo mnoga teška vremena zahvaljujući funkcionalnosti naših institucija zbog čega smo i ulagali toliko energije da se odbrani njihova stabilnost i zajedno sa građanima savladali ekonomsku krizu, sušu, poplavu, led, opstrukciju sa nivoa BiH, nemoralne i nenormalne zahtjeve koje smo dobijali od pojedinih stranaca. Sve smo to prošli zajedno", rekla je Cvijanovićeva.

foto: ATV

Ona je dodala da su izbori uvek praznik i dan demokratije.

Širom Bosne i Hercegovine jutros su otvorena birališta na kojima građani biraju predstavnike na svim nivoima vlasti. Za izbore su se prijavile 72 političke stranke i 39 nezavisnih kandidata, a pravo glasa ima 3.278.908 građana.

Pravo glasa u Republikci Srpskoj ima više od 1,2 miliona ljudi. Glasači u Srpskoj biraju člana Predsedništva iz Republike Srpske, predsednika i dva potpredsednika Srpske, poslanike u Narodnoj Skupštini (83) i predstavnike iz Srpske u Parlamentu BiH (14).

Kurir.rs/Srna

Foto: RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track