Najnovije vesti

OLIVER IZ BANJALUKE PAO SA 13,5 METARA, PA REKAO: Nije mi ništa! Evo šta ga je spaslo
Foto: Profimedia

banjaluka

OLIVER IZ BANJALUKE PAO SA 13,5 METARA, PA REKAO: Nije mi ništa! Evo šta ga je spaslo

Bosna i Hercegovina

Oliver Milišić (44), iz Banjaluke, čudom je preživeo pad sa zgrade u izgradnji, visoke oko 13,5 metara. Od sigurne smrti spasao ga je krov susedne kuće na koji se srušio, da bi se odbio i završio pod prozorom frizerskog salona.

Sve se odigralo u ponedeljak oko 16 časova u Ulici Skendera Kulenovića u banjalučkom naselju Kočićev vijenac. Milišić je postavljao aluminijumski lim na zgradi. Po završetku posla, naslonio se na zidić na krovu, a onda izgubio ravnotežu i pao sa vrha zgrade.

Ugruvan je po celom telu, ali bez lomova, dok na bradi ima četiri kopče i samoinicijativno je odbio hospitalizaciju, jer kaže da se oseća dobro. Priča da ni sam ne zna kako je pao, a 11. maj će zapamtiti i slaviti celog života.

"Ni sam ne znam kako sam pao. U letu sam mahinalno zatvorio oči i zadnjicom udario u vrh krova. Mislim da sam napravio kolut i pao u čemprese pod prozor frizerskog salona. Stvarno je čudo da ništa nisam slomio", kaže Milišić.

Nada Milašinović, vlasnica frizerskog salona, kaže da se prestravila.

foto: Profimedia

"Radila sam kada je nešto udarilo u krov. Udar je bio toliko jak da se čuo i u susednoj ulici. S krova je počeo da pada crep, a zajedno s njim pod prozor je pao čovek. Kada sam izašla, on je ležao, lice mu je bilo krvavo i samo su se oči videle i nekako me tužno gledale", priča Milašinovićeva.

U šoku nije smela da mu priđe, već je krenula da doziva pomoć. Radnik je, kaže, bio svestan, polili su ga vodom, a ubrzo je sam ustao.

Direktor firme na čijoj je zgradi radio Oliver, Simo Čekić, kaže da je sreća u nesreći to što je Milišić preživeo pad, a pravo čudo što nije slomio nijednu kost.

"Nakon pada čak je ustao na noge. Kada su ga pitali: 'Jesi li živ?', samo je odgovorio: 'Nije mi ništa'", priča Čekić.

NA KUĆNOM LEČENJU

Oliver Milišić je nakon pada prevezen u Univerzitetski klinički centar RS, ali je odbio hospitalizaciju i nalazi se na kućnom lečenju.

"Pacijent je zadobio povrede glave, grudnog koša i abdomena. Zbrinut je, ali je odbio hospitalizaciju", navode u UKC RS.

Kurir.rs/Večernje novosti

Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...