CVIJANOVIĆ O STRATEŠKIM PROJEKTIMA: Srpska i Srbija predano rade na izgradnji autoputa koji će spojiti Banjaluku i Beograd VIDEO
Foto: Printscreen/Tanjug

IZRAZILA ZAHVALNOST SRBIJI

CVIJANOVIĆ O STRATEŠKIM PROJEKTIMA: Srpska i Srbija predano rade na izgradnji autoputa koji će spojiti Banjaluku i Beograd VIDEO

Bosna i Hercegovina -

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da Republika Srpska i Srbija predano rade na izgradnji autoputa koji će spojiti Banjaluku i Beograd, aerodroma u Trebinju, te da se ulazi u fazu izradnje velikog energetskog projekta "Buk Bijela".

Nakon sednice Veća za saradnju Republike Srpske i Srbije, Cvijanović je istakla da je zadovoljna onim što je do sada postignuto kroz saradnju Srpske i Srbije, te izrazila zahvalnost Srbiji na političkom razumevanju, finansijskoj i svakoj drugoj podršci.

Ona je zahvalila za podršku koja Srbija daje opštinama u Federaciji BiH sa većinskim srpskim stanovništvom koje su često prepuštene same sebi.

Cvijanović je rekla da je goste iz Srbije obavestila i o uslovima u kojima se funkcioniše u BiH.

Sednici su prisustvovali predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Radovan Višković, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Ana Brnabić, predsednik Skupštine Ivica Dačić.

Prisutvovali su i ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, kao i ministri unutrašnjih poslova Republike Srpske i Srbije Dragan Lukač i Aleksandar Vulin.

Prethodno su se sastali Cvijanović i Dodik sa Vučićem, Čubrilović sa Dačićem i Višković sa Brnabićevom.

Kurir.rs/RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track