MILORAD DODIK O AMERIČKIM SANKCIJAMA: Njih je izlobiralo nekoliko američkih službenika koji ne dele viziju BiH kakvu ja imam
Foto: Youtube prtscr / BN TV

jasno

MILORAD DODIK O AMERIČKIM SANKCIJAMA: Njih je izlobiralo nekoliko američkih službenika koji ne dele viziju BiH kakvu ja imam

Bosna i Hercegovina -

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je da je odluka SAD o uvođenju sankcija njemu i Alternativnoj televiziji (ATV) iz Banjaluke toliko besmislena da ne zna ni kako bi je komentarisao, a da zvuči suvislo, i poručio da se grdno varaju oni koji misle da će ga na ovakav način "disciplinovati".

Prvi put su rekli da kršim Dejton, bez navođenja čime sam prekršio Dejtonski mirovni sporazum, a sada mi se, kako čujem, na teret stavlja i korupcija a da se protiv mene ni u BiH, ni bilo gde na svetu, ne vodi krivični postupak za korupciju, izjavio je Dodik agenciji Srna, prenosi RTRS.

Dodik je istakao da ničim nije doveo u pitanje ustavni poredak u BiH, ni njenu stabilnost, i da ostaje nejasno šta su "kreatori sankcija imali na umu kada su odlučili da ga opet kazne".

"Ovo su sankcije koje je izlobiralo nekoliko američkih službenika koji ne dele viziju BiH kakvu ja imam i kakva je potpisana 1995. godine. Ako misle da će me ovako disciplinovati grdno se varaju, jer tek sada dobijam novi motiv da se borim za prava koja nam se otimaju 26 godina", poručio je Dodik.

Ocenio je i da je vreme kada je odluka SAD saopštena "upada u oči" i da "smo istorijski kao narod napadani baš na velike praznike", kao i da zemlja koja se diči ljudskim pravima i slobodom medija sankcioniše medij.

"Ako to nije napad na slobodu izražavanja i na slobodnu reč, ne znam onda šta je", kazao je Dodik.

Primetio je da odluka da ga "ponovo sankcionišu" dolazi uoči obeležavanja 30 godina postojanja Republike Srpske.

"Bojim se da je sve što su uradili malo da bi me zaustavili, jer ja nisam biran da bih zastupao američke, već interese naroda Republike Srpske i dok god se budem bavio ovim poslom tako će biti", poručio je Dodik.

Kurir.rs/Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track