MILORAD DODIK O IZJAVI ŽELJKA KOMŠIĆA Neki uzimaju zdravo za gotovo iznete hipoteze o raspadu BiH
Foto: Youtube prtscr / RTRS

Politička kriza

MILORAD DODIK O IZJAVI ŽELJKA KOMŠIĆA Neki uzimaju zdravo za gotovo iznete hipoteze o raspadu BiH

Bosna i Hercegovina -

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas danas da pojedini politički krugovi uzimaju "zdravo za gotovo" iznete hipoteze o raspadu BiH.

Komentarišući jučerašnju izjavu predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića "da skretanje političkog fokusa na razgovore o Izbornom zakonu u Neumu pokazuje da to nije ništa drugo nego pokrivač za Dodikove separatističke aktivnosti", on je rekao da je "smešno da se ta vrsta priče postavlja na taj način!.

"Razumem političku borbu koja ide za tim da nam se pripiše ono što ne stoji. Neke hipotetičke ranije tvrdnje koje smo isticali da, ako BiH ne reši svoj problem, ne preostaje ništa drugo nego da se raspadne, a mi preferiramo miran razlaz, oni uzimaju `zdravo za gotovo`", rekao je Dodik novinarima u Prnjavoru.

Dodao je da zvaničnici RS "uporno govore i nameću kao odgovornu politiku da žele ustavni poredak u BiH, koji podrazumeva da Republika Srpska ima svoja ovlaštenja predvidjena Ustavom, a u vezi sa pravosudjem, finansijama, vojskom i nekim drugim nadležnostima".

"Mi smo dimenzionirali naše aktivnosti tako što smo doneli zaključke, povukli našu saglasnost za Oružane snage BiH, indirektne poreze, Visoki sudski i tužilački savet BiH, jednostavno se ponašamo odgovorno, po Ustavu", rekao je Dodik.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track