(FOTO) ĐETIĆI BAŠ PREĆERASTE: 1.500 evra za flašicu crnogorskog vazduha!
Foto: Printscreen Vijesti.me/Svetlana Mandić

Čist luksuz

(FOTO) ĐETIĆI BAŠ PREĆERASTE: 1.500 evra za flašicu crnogorskog vazduha!

Crna Gora -

NIKŠIĆ - Vlasnici prvog etno sela u Crnoj Gori - Montenegro, braća Milonja i Radonja Blagojević odlučili su da deceniju postojanja obeleže otvaranjem pet mini muzeja i promocijom “crnogorskog vazduha” u novom ruhu

Etnoselo u Pivi, na oko tridesetak kilometara od Nikšića, otvoreno je 20. maja 2006. godine. Kažu da posebno mjesto zauzima muzej vazduha - jer je “crnogorski vazduh ” proizvod koji je proslavio braću Blagojević.U muzeju je smeštena čitava “istorija” crnogorskog vazduha, od kralja Nikole i pretka Blagojevića Nikodina, preko Tita, Kenedija i Nikodinovog sina Vukosava, do vlasnika etnosela.

Prva flašica vazduha “napunjena” je 21. maja 2006. godine i prema rečima Blagojevića, neprocenjive je vrednosti. Čuvaju je u staklenoj neprobojnoj kutiji, a na eBay sajtu dostigla je cenu od 12.000 evra.

“ Vazduh je spakovan u luksuznom izdanju, a mi smo angažovali još par kreativnih ljudi iz Crne Gore. Staklena flaša je ‘obučena’ u motive narodne nošnje, sa zlatnim upredenim nitima. Reč je o 120 niti. Kutija je ručno urađena ima pozlaćeni crnogorski grb i pločicu sa natpisom ‘crnogorski vazduh ’”, objasnio je Milonja Blagojević.

Luksuzno pakovanje ima i “luksuznu cijenu”. Tako flašica crnogorskog vazduha neće više koštati pet, već 1.500 evra.

foto printscreen vijesti.me/Svetlana Mandić
foto printscreen vijesti.me/Svetlana Mandić

Blagojevići su sigurni da će i po toj cijeni naći kupce. Na flaši piše da vazduh sadrži 23 odsto kiseonika, da deluje povoljno na ljudski organizam tako što “normalizuje metabolizam, smiruje nadraženi nervni sistem, stimuliše duhovnu i telesnu aktivnost”.

“Udahnite dva do tri puta i osetićete nostalgiju prema Crnoj Gori. Ne preporučuje se osobama koje ne vole svoju zemlju, jer može doći do čudnih alergijskih reakcija”, navodi se u tekstu. Blagojevići kažu da će za one koji ne vole crnogorski vazduh , biti pripremljene gas maske

(vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track