FANTOMSKA FIRMA OJADILA CRNOGORSKE HOTELIJERE: Nudili besplatan katalog, pa ispostavili račun
Zgrada u kojoj je registrovana fantomska firma, Foto: Vijesti.me

stara prevara

FANTOMSKA FIRMA OJADILA CRNOGORSKE HOTELIJERE: Nudili besplatan katalog, pa ispostavili račun

Crna Gora -

Nekoliko desetina hotelijera i ugostitelja na Primorju najverovatnije su postali žrtve prevare, koja liči na onu iz kultne britanske serije "Mućke”.

Javni izvršitelji ovih dana sa računa nekih firmi, prinudno „skidaju“ novac u korist preduzeća "Turistički vodič - Turističko-informativni centar“ d.o.o. Podgorica, koje tvrdi da mu hotelijeri duguju za neplaćene primerke publikacije "Crna Gora- Smeštajni kapaciteti“ isporučene pre početka letnje sezone.

Hotelsko preduzeće Fjord je podnelo Osnovnom tužilaštvu u Kotoru krivičnu prijavu zbog prevare, preneo je Radio Kotor. U njoj piše da su na identičan način prevareni hotel Mimoza u Tivtu, Kataro i Forca Mare u Kotoru, kao i mnogo drugih hotelijera i ugostitelja.

Osnivač preduzeća “Turistički vodić” je Lazar Veselinović, izvršni direktor Željko Kolar.

“Čovjek koji se predstavio da dolazi iz te firme, došao je u hotel i donio 10 primeraka vodiča rekavši da to radi po dogovoru sa direktorom i da je reč o besplatnim primjercima, da ih pogledamo i vidimo da li nam se to sviđa radi eventualne buduće saradnje.

Od recepcionera kojima je predao kataloge, tražio je da mu samo potpišu i pečatiraju otpremnicu u koju je bio upisan samo broj predatih primeraka, navodno zbog njegove portrebe da evidentira i opravda gde je predao reklamni materijal,” ispričao je za “Vijesti” jedan od oštećenih direktora.

Nekoliko meseci kasnije on je, kaže, dobio fakture za naplatu od preduzeća "Turistički vodić-Turističko informativni centar“ Podgorica u kojima je svaki "besplatni“ vodič trebalo platiti po 95 eura.

Više hotelijera ispričalo je “Vijestima” da istovjetna iskustva sa "besplatnim vodičem” imaju njihove kolege u Hereg Novom i Budvi.

Najveća žrtva turističkih promotera“ iz Podgorice je budvanski „Montenegro Stars“ Žarka Radulovića kojem je isporučen čak 61 primjerak "besplatnih“ kataloga , saznaju “Vijesti”.

Za 95 evra hotelijeri su inače dobili katalog sa pogrešnim podacima, vrlo skromnim informacijama o njihovim objektima, gdje se za jedan broj hotela čak koriste i pogrešni ili već odbačeni stari logotipi.

Takođe i deo koji svjedoči o prošlosti, sadrži netačne podatke o istoriji Crne Gore. Katalog sadrži tekst crnogorske himne preveden na tri jezika. Veselinović je urednik izdanja, a vodič, napisan na ekavici, štampan je u Novom Sadu.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/Filip Roganović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track