Najnovije vesti

SNIMAK OTKRIO KOMŠINICU MONSTRUMA: Crnogorka otrovala psa iz susednog dvorišta, PA GLEDALA KAKO UMIRE U MUKAMA (VIDEO)
Foto: YT Screenshot

surovo

SNIMAK OTKRIO KOMŠINICU MONSTRUMA: Crnogorka otrovala psa iz susednog dvorišta, PA GLEDALA KAKO UMIRE U MUKAMA (VIDEO)

Crna Gora

Zločin se dogodio u podgoričkom naselju Donja Gorica 4. avgusta. Čitavu situaciju snimile su bezbednosne kamere na komšijinoj kući, koje su postavljene jer im je pre šest godina na isti način otrovan zlatni retriver.

Nije njihova kuća jedina meta, kako nam je izvor saopštio, ranije se dešavalo i da drugim komšijama budu otrovani psi, a sumnjaju da je počinilac isti.

Četiri psa malog i srednjeg rasta u vlasništvu su ove porodice od kada su spašena sa ulice. Svaki od njih prošao je potrebne preglede i lečenje kod veterinara. O njima brine isključivo porodica koja im je pružila dom. Nimalo agresivni psi, koji ni na koji način ne mogu ugroziti prolaznike.

Počinilac koji se vidi na snimku kako ubacuje otrov u dvorište je njihova komšinica, koja nikada ovoj porodici nije prijavila da ima problem vezan za njihovo držanje ljubimaca. Štaviše, kako nam je vlasnica ubijenog psa ispričala, oni su u dobrim komšijskim odnosima.

Ubijeni pas se zvao Tara. Mešanac srednjeg rasta. Na fotografijma se vidi kako komšinica ubacuje otrov i kako ga Tara uzima, a zatim žena prolazi pored kuće, krije se iza žbuna i minut posmatra situaciju, a slede slike gde se ona nakon 4 minuta vraća i gleda Taru, kojoj je tu već uveliko pozlilo i trese se.

Činjenica da je Tari pozlilo nakon 3 minuta od kako je uzela otrov, a umirala je 17 minuta u najgorim mukama, samo govori o tome koliko je otrov bio jak.

U ovom slučaju biće podneta prijava u policiji uz sve dokaze, kao i detaljan nalaz obdukcije.

Ono što je poznato jeste da je zakonom o zaštiti dobrobiti životinja u Crnoj Gori predviđena kazna od 1.000 do 11.000 evra za onog ko ubija ili muči životinje. Krivičnim zakonom predviđena je zatvorska kazna od jedne do tri godine.

Kurir.rs/Mondo.me

Foto: YT Screenshot

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...