NEĆEMO VAM DOZVOLITI USVAJANJE ZAKONA! Radunović: Ako treba fizički ćemo to sprečiti! (VIDEO)
Foto: Printscreen/YouTube

oštro

NEĆEMO VAM DOZVOLITI USVAJANJE ZAKONA! Radunović: Ako treba fizički ćemo to sprečiti! (VIDEO)

Crna Gora -

Poslanik opozicionog Demokratskog fronta, Slaven Radunović, poručio je večeras u parlamentu da deo opozicije neće dozvoliti da Predlog zakona o slobodi veroispovesti bude izglasan u parlamentu, pa makar, kako je rekao, morali da to fizički spreče.

"Znamo mi da ćete vi za nekoliko godina čim raskrstite papirologiju sa Srpskom pravoslavnom crkvom krenuti u akciju. Zbog čega se smeška Miraš Dedeić i zbog čega ćuti. Jer zna da šta se sprema. Vi ćete ovim zakonom napraviti veliki raskol u Crnoj Gori i rat među građanima, da li za mesec ili godinu dana, kada god prvi put to tako zatreba takozvanoj CPC. Mi vam nećemo dozvoliti da se izglasa ovaj zakon ovde. Fizički vam nećemo dozvoliti, pa makar morali da nas hapsite i iznosite pa neka gleda narod šta se dešava'', kazao je Radunović.

Poslanik Demokratskog fronta, Milutin Đukanović poručio je u svom govoru će oni veoma lako večeras i sutra blokirati Crnu Goru, na šta je lider Liberala, Andrija Popović pozvao potpredsednika Skupštine da reaguje jer se u parlamentu plasiraju pozivi na rušenje ustavnog poretka.

Jovan Vučurović je najavio da će ispuniti datu zakletvu.

"Dali smo zakletvu da ćemo braniti hramove SPC, i to će biti tako. Tu je na ispitu nešto veće od vremena i života - naša čast, i ja se nadam da ćemo sačuvati obraz predaka, potomaka i svoj obraz", rekao je Vučurović.

Posebni klub poslanika napustio je sednicu parlamenta, nakon što je poslanik Goran Danilović kazao da ne žele da učestvuju u nastavku rasprave o Predlogu zakona.

''Mi idemo na ulicu da razgovaramo sa narodom i da uradimo ono za šta smatramo da je posledica a ne uzrok'', kazao je Danilović.

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: Printscreen/YouTube)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track