Najnovije vesti

VLADIKU JOANIKIJA U PRITVOR OTERAO TUŽILAC KOG JE KRSTIO?! Bizaran detalj drame u Crnoj Gori
Foto: Screenshot Youtube/Острог Тв Студио

CRNA GORA

VLADIKU JOANIKIJA U PRITVOR OTERAO TUŽILAC KOG JE KRSTIO?! Bizaran detalj drame u Crnoj Gori

Crna Gora

Potresi i tenzije u Crnoj Gori zbog hapšenja vladike Joanikija i sedmorice sveštenika SPC poklopili su jedan zaista bizaran detalj za koji su saznale "Novosti" iz pouzdanih izvora.

Naime, episkop-budimljansko nikšićki krstio je osnovnog državnog tužioca u Nikšiću, Stevana Šekarića, koji mu je odredio zadržavanje do 72 sata, posle čega je velikodostojnik SPC odveden u pritvor?!

Šekarić se svom duhovnom ocu "odužio" tako što ga je poslao u podrum, bez toaleta, i sa krevetićem u koji Joanikije nije mogao ljudski ni da legne.

Da ovaj primer ne nije usamljen, navodno svedoči i slučaj osnovnog  državnog tužioca u Beranama Marka Bojovića. On je formirao predmet protiv lokalnog paroha, protojereja-stavrofora Dragana Ristića, koji ga je, baš kao i Joanikije Šekarića, uveo u veru pravoslavnu.

Podsetimo, osim protiv Ristića, prijave su podnete i protiv još četvorice sveštenika optuženih da su prekršili mere Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti tokom molitvenog hoda beranskim ulicama na Đurđevdan.

Kurir.rs/Večernje novosti

Foto: Printscreen Youtube

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...