NOVI PROTEST U PODGORICI! ZAHTEVI: Povlačenje izmena Zakona o predsedniku Crne Gore i vanredni parlamentarni izbori! (VIDEO)
Foto: Kurir

Građansko negodovanje

NOVI PROTEST U PODGORICI! ZAHTEVI: Povlačenje izmena Zakona o predsedniku Crne Gore i vanredni parlamentarni izbori! (VIDEO)

Crna Gora -

Građanski protest zbog, kako su kazali organizatori, ustavne, ekonomske i socijalne anarhije u Crnoj Gori, održan je na platou ispred Skupštine Crne Gore. Kako je procenjeno, okupilo se nekoliko hiljada građana.

Protest koji formalno organizuje Forum slobodnih građana Luča podržali su Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokrate Crne Gore (SD), Socijaldemokratska partija (SDP), Liberalna partija (LP).

Zahtevi su: Povlačenje izmena Zakona o predsedniku Crne Gore, dogovor oko izbora sudija Ustavnog suda i održavanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Na protestu su bili i poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković, predsednik Opštine Pljevlja Rajko Kovačević (DPS) i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković (DPS).

00:39

Protest u Podgorici

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković poručio je "nemamo više vremena za pojašnjenja i objašnjenja".

"Za dvije godine su odveli državu na oltar izdaje i prodaje. Sad su se drznuli da udare na kičmu države, na Ustav, da udare na pretke i na našu majku Crnu Goru koja ih je hranila.

Udarali su misleći da nemamo hrabrosti da im odgovorimo. I s ovog mjesta im poručujem da su nas potcijenili. Potcijenili su stamenu, slobodarsku Crnu Goru, vjerujući da je sve završeno. Ne da nije završeno, tek je počelo. Čuće nas i danas, i sjutra, i svakog dana, na svakom mjestu. Od večeras ništa više neće biti isto.

Protesti u Podgorici
foto: Kurir

Nema bijelih rukavica, nema umivene retorike s rušiteljima. Zna se šta znači kad se brani dostojanstvo. To su velike kukavice. Znaju da nema veće svetinje od odbrane ddžave", kazao je Živković.

On je dodao da se ne bore samo da sačuvaju Ustav i institucije, nego da se o njima u knjigama uči, kako su stali na branik države.

"Ovo je bedem preko koga neće preći. Zbog toga moramo istrajati i biti složni. Crnoj Gori trebaju izbori. Moramo povratiti red i institucionalnu snagu, vratiti se na evropski put. Ovo je borba za pravo na pristojan život.

Protesti u Podgorici
foto: Kurir

Idemo na izbore, da građani daju svoj sud, da nakon izbora vratimo Crnu Goru na evropsku put. Tek smo počeli i nećemo stati dok se ostvari svaki od ciljeva", rekao je Živković.

Skup je završen. Rečeno je da će građani biti blagovremeno obavešteni o narednim koracima.

Kurir.rs/Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja