"NAJBITNIJE DA SMO SVI DOBRO, NIKOME NI PO PRSTU" Meštani Golije pretrpeli ogromnu štetu posle zemljotresa, štete se još beleže
Foto: Printscreen/RTS

"NAJBITNIJE DA SMO SVI DOBRO, NIKOME NI PO PRSTU" Meštani Golije pretrpeli ogromnu štetu posle zemljotresa, štete se još beleže

Crna Gora -

Meštani Golije pretrpeli su veliku štetu tokom zemljotresa, čiji epicentar bio u selu Čarađe. Najviše je to vidljivo na starijim objektima.

Predsednik mesne zajednice Golija Dragoljub Manojlović kaže da su golijska sela obišli predsednik opštine Nikšić Marko Kovačević i ministar poljoprivrede Vladimir Joković. Štete se evidentiraju.

"Kovačević nas je informisao da će komisija za procenu štete krenuti sledeće sedmice, tako da kad komisija započne sa radom, tada ćemo znati pravo stanje kolike su štete", pojasnio je on.

Na terenu Golije nalazi se nešto oko 10 sela. Iz svih sela se javljaju ljudi da su pretrpili štetu na objektima.

Žrtava nije bilo, a pošto ovde stanovništvo živi većinom od stočarstva, nije bilo štete ni stočnom fondu. Jedino šteta je bila na skoro svim objektima.

Najveći stočar u ovom kraju, Dragutin Manojlović, koji drži 250 ovaca, 70 koza i 30 krava, ima nove objekte i nije pretrpeo štetu od zemljotresa.

"Najbitnije je da smo svi dobro, ni kome ni po prstu", poručuje Dragutin.

Biti stočar u Golije, kaže sagovornik TVCG, isplativ je posao.

"Kad nešto prodajemo uvek kažu mogao bi malo i više. Dobro bi bilo. Sve u svemu, mogu reći da sam zadovoljan", zaključio je Manojlović.

A sve štete koje se dese mogu se nadoknaditi samo kada nije bilo ljudskih žrtava, zaključuju sagovornici iz Golije.

(Kurir.rs/RTCG/Preneo: A.N.)

Bonus video:

01:50

RAZORNI ZEMLJOTRES U KINI, IMA MRTVIH: Spasioci tragaju za zarobljenima ispod ruševina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja