PEROVIĆKU IZVELI DA GLEDA KAKO JOJ PRETRESAJU BMW: Novi detalji hapšenja direktorke crnogorske Agencije za sprečavanje korupcije
Foto: Shutterstock/Youtube/RTCG - Zvanični kanal

PEROVIĆKU IZVELI DA GLEDA KAKO JOJ PRETRESAJU BMW: Novi detalji hapšenja direktorke crnogorske Agencije za sprečavanje korupcije

Crna Gora -

Direktorka Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelena Perović izašla je iz zgrade te institucije u pratnji službenika Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) i advokata Nikole Martinovića.

Prema nezvaničnim informacijama, službenici SPO, između ostalog, zaplenili su dokumentaciju u vezi sa navodnom zloupotrebom službenog vozila, a Perović su izveli da prisustvuje pretresu njenog službenog automobila BMW, nakon čega su se vratili nazad u zgradu ASK.

Perovićeva je uhapšena danas u akciji SPO, a po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Službenici SPO ušli su jutros sa nalogom za pretres u zgradu ASK.

Poslednja istraga otvorena je nakon što je Ministarstvo finansija dostavilo SDT-u izveštaj Direkcije za budžetsku inspekciju, prema kojem je Perović pisala sebi prekovremeni rad i varijabile, za šta je primila gotovo 13.500 eura suprotno Zakonu o zaradama zaposlenih u javnom sektoru i dodatnih više od 8.700 eura za rad u Radnoj grupi za utvrđivanje liste javnih funkcionera.

Prema podacima iz zapisnika budžetske inspekcije, Perović je za period od januara do juna prošle godine članovima bivšeg Saveta uplatila na račun zarada najmanje 10.000 eura više u odnosu na ono što je propisano zakonom.

Perović je sebi pisala prekovremeni rad i varijabile i za mart, a odbila je da postupi po naredbi budžetskih inspektorki i opozove tu odluku.

(Kurir.rs/Vijesti/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

01:58

OVDE SE NALAZI MOZAK KRIMINALNIH OPERACIJA U CRNOJ GORI! Milanović šokirao tvrdnjama: Mora se pod HITNO RASFORMIRATI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja