DOSKOČILI PARKING SERVISU: Turisti u Dubrovniku skidaju tablice i ne plaćaju za parkiranje!
Foto: Printscreen Dubrovniknet.hr

Ne može im niko ništa

DOSKOČILI PARKING SERVISU: Turisti u Dubrovniku skidaju tablice i ne plaćaju za parkiranje!

Hrvatska -
Problem parkiranja u Dubrovniku je top tema a novi režim koji je uveden naterao je turiste da se snalaze kako znaju i umeju

DUBROVNIK - Problem parkinga u Dubrovniku postaje top tema. Međutim i vozači se snalaze kako znaju i umeju pa su da bi izbegli plaćanje kazne jednostavno skinuli tablice sa automobila, zbog čega radnici parkin servisa ne mogu da ih "identifikuju".

Izmena režima parkiranja na patkingu Tabor i Tenis izazvale su lavine nezadovoljstva, ne samo građana koji žive unutar zidina već i građana koji žive na Pločama, ali i ostalim dijelovima grada. Novi problem ponovno postaje Gradac. Mesto na Gradcu postalo je sve traženija roba, pa se tako na prking čeka u koloni, a sve češće dolazi i do svađa između vozača. S obzirom da se na Gradcu parkira i veliki broj turista Dubrovčani se pitaju kako je to onda parking za građane s povlaštenim kartama?! Što nekog gosta koji je došao na odmor u naš Grad na kraju krajeva i briga je li on i kome dignuo parkirno mesto.

Nadležne službe objasnile su da su postavljeni znakovi na ulazu na parking na kojima je naznačeno kako je to parking samo za korisnike povlaštenih karata, i da više od toga ne mogu učiniti. " Pojačaćemo kontrolu, pa će radnici parking servisa celog dana proveravati Gradac, a onima koje zateknu u prekršaju, naplati celodnevna karta", kazao je Vedran Kunica direktor Sanitata.

Međutim, kako to već biva neki od vlasnika automobila parkiranih na Gradcu jednostavno su skinuli registarske oznake sa svojih automobila, pa ti prijatelju piši kaznu.

(Dubrovniknet.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track